10:48 17.10.2017

Будівля вертолітного майданчика Януковича в Києві перебуває на зберіганні держпідприємства - Сарган

3 хв читати
Будівля вертолітного майданчика Януковича в Києві перебуває на зберіганні держпідприємства - Сарган

 Будівля вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій дорозі в Києві, яку раніше захопили представники правих політичних сил, за рішенням суду перебуває на зберіганні Державного підприємства "Фінансування інфраструктурних проектів", повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"До уваги тих, хто захопив вертолітний майданчик на Парковій. Цей об'єкт - у власності держави! Генеральна прокуратура України за нього довго боролася в судах", - написала Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Вона нагадала, що 3 серпня 2017 року Апеляційний суд м. Києва наклав арешт на земельні ділянки площею понад 2 га і розташовані на цих ділянках більше ніж 5 об'єктів нерухомого майна за адресою: м. Київ, Паркова дорога, власником яких є ТОВ "Амадеус Ко".

"Суд визначив порядок зберігання зазначеного майна шляхом передання його для організації охорони, відповідального зберігання, проведення поточних ремонтів, обслуговування, підтримання зазначеного майна в належному стані та оперативного управління Державному підприємству "Фінансування інфраструктурних проектів", - написала Л.Сарган.

Вона нагадала, що управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, Генпрокуратури здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об’єкта інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в місті Києві за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 298, ст. 356,ч. 1 ст. 358, ч.2 ст. 364, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 368-4 КК України.

"У ході досудового розслідування у цьому кримінальному провадження ухвалою суду від 04.07.2014 накладено арешт на нежитлові приміщення за адресою: м. Київ, Паркова дорога. Також рішенням суду від 07.03.2017 накладено арешт на майно, а саме заборонено вчиняти будь-які дії щодо відчуження корпоративних прав ТОВ "Амадеус Ко", що належать його співзасновникам Хом’яку О.В. та Файнроуд Бізнес ПОВ шляхом заборони їх відчуження, а також заборонити державному реєстратору та нотаріусам вносити зміни, пов’язані зі зміною засновників ТОВ "Амадеус Ко", зміни до статутних документів товариства, а також вчинення інших будь-яких реєстраційних дій щодо ТОВ "Амадеус Ко", - розповіла прес-секретар генпрокурора.

Вона також зазначила, що за результатами розслідування 14 липня 2017 року колишньому меру Києва Леоніду Черновецькому повідомлено про підозру у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення зазначених кримінальних правопорушень", - сказала Л.Сарган.

Раніше повідомлялося, що представники "Національного корпусу", "Свободи" та "Правого сектора" ввечері 16 жовтня взяли будівлю вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій дорозі в Києві під свій контроль.

"Нацкорпус", "Свобода" і "Правий сектор" вимагають негайної націоналізації вертолітного майданчика Януковича. Вимагаємо негайно зупинити "невизначений статус" цієї споруди", - йдеться в заяві "Нацкорпусу" на сторінці організації у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА