12:52 18.10.2017

Грузія передала Нідерландам ракету ЗРК "Бук" для розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга" на Донбасі

1 хв читати
Грузія передала Нідерландам ракету ЗРК "Бук" для розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга" на Донбасі

Грузія у відповідь на прохання допомогти в розслідуванні катастрофи в небі над Донбасом у 2014 році малайзійського "Боїнга" передала Нідерландам одну ракету ЗРК "Бук", повідомила Головна прокуратура республіки.

Як сказали журналістам у середу в наглядовому відомстві, відповідне прохання від Міністерства безпеки та юстиції Нідерландів на підставі європейської конвенції "Про правову взаємодопомогу у кримінальних справах" від 1959 року та її додаткових протоколів надійшло до Головної прокуратури Грузії ще в січні 2016 року.

За інформацією прокуратури, голландській стороні було передано один екземпляр ракети типу 9M38M1 зенітної ракетної системи "Бук".

У прокуратурі зазначили, що грузинська сторона задовольнила прохання і надала необхідну правову допомогу Нідерландам відповідно до зобов'язань за вищезгаданою конвенцією та резолюцією Радбезу ООН №2166.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 людей, усі вони загинули. У вересні 2016 року міжнародна група слідчих оприлюднила доповідь про попередні результати розслідування, в якому зробила висновок про те, що зенітно-ракетний комплекс "Бук", ракетою якого був збитий літак, був доставлений із Росії. Російська сторона категорично не погодилася з висновками міжнародної слідчої групи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА