13:51 18.10.2017

НАБУ скаржиться на неналежний розгляд його справ у судах - кожна третя залишається без уваги суддів

2 хв читати
НАБУ скаржиться на неналежний розгляд його справ у судах - кожна третя залишається без уваги суддів

Судовий розгляд 30 кримінальних проваджень, переданих антикорупційними органами до судів, не розпочато, констатують у Національному антикорупційному бюро України (НАБУ).

"У 30 провадженнях, в яких детективи НАБУ завершили досудове розслідування, а прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) скерували обвинувальний акт до суду, судовий розгляд досі не розпочато", - йдеться в повідомленні НАБУ, розміщеному в середу на сайті Бюро.

За інформацією НАБУ, 80% цих справ перебувають у суді вже понад місяць, кожна друга не розглядається від півроку і більше.

"Серед основних причин "затягування" судового розгляду - проблеми з визначенням підсудності, зайнятість суддів, неявка сторони захисту тощо", - йдеться в повідомленні.

Як приклад Бюро називає кримінальне провадження за фактом одержання неправомірної вигоди посадовою особою Генеральної прокуратури України, підготовче засідання за яким відклали на невизначений термін через неможливість сформувати "трійку суддів" - справи НАБУ має розглядати колегія з трьох суддів із більш ніж 5-річним стажем роботи.

"Але справжнім "рекордсменом" є справа за фактом отримання неправомірної вигоди посадовцями Васильківської РДА, розгляд якої по суті не відбувається понад півтора року", - наголошується в повідомленні.

У НАБУ нагадують, що Апеляційний суд визначив підсудність у цьому провадженні за Києво-Святошинським судом Київської області, але судового засідання досі не було.

Згідно з інфографікою, розміщеною на сайті НАБУ, станом на кінець вересня 2017 року у 30 кримінальних провадженнях судовий розгляд не розпочато, 38 справ перебувають у стадії розгляду, у 24 справах є рішення суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА