14:15 18.10.2017

НАЗК внесло припис міністру інфраструктури за кадрові порушення

3 хв читати
НАЗК внесло припис міністру інфраструктури за кадрові порушення

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону міністрові інфраструктури України Володимиру Омеляну.

Згідно з повідомленням на офіційному веб-сайті НАЗК, рішення ухвалено на його засіданні 17 жовтня 2017 року за результатами проведеної планової перевірки виявлення порушень закону "Про запобігання корупції".

Порушення виявлено в частині проведення спецперевірки кандидатів на посади (надсилання запитів Мінінфраструктури до відповідних держорганів із порушенням встановлених термінів); прийняття рішення про призначення на посади без отримання відповідей на запити Міністерства юстиції України щодо наявності відомостей про кандидатів в Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, про поширення на осіб заборони обіймати відповідну посаду.

Окрім того, за даними НАЗК, виявлено також порушення в частині невжиття заходів щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності службовця Мінінфраструктури, визнаного судом винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-4 Кодексу про адміністративні правопорушення (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності - ІФ), але який уникнув покарання у зв'язку з закінченням термінів притягнення до адмінвідповідальності.

НАЗК зазначає, що вимагає провести стосовно працівників Мінінфраструктури службові розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли здійсненню ними правопорушень, пов'язаних із корупцією.

Припис НАЗК є обов'язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність. Текст самого документа наразі не оприлюднено.

Водночас прес-секретар міністра інфраструктури України Марина Томко на сторінці в мережі Facebook написала, що питання, зазначені в приписі, стосуються виключно компетенції державного секретаря міністерства.

"Чекаємо офіційний документ від НАЗК і вживемо необхідних заходів", - констатувала вона.

Водночас сам держсекретар Мінінфраструктури Андрій Галущак у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що з 16 по 18 жовтня він перебуває в складі урядової делегації в Брюсселі для участі в консультаціях із питань правових наслідків тимчасової окупації АР Крим та Севастополя.

"Про свою причетність до цього інциденту я дізнався із соціальної мережі. Поки що не мав можливості побачити офіційний документ за результатами проведеної Нацагентством планової перевірки і ґрунтовно його проаналізувати", - зазначив він.

З огляду на це А.Галущак уточнив, що поки що не може прокоментувати заяву. "Єдине, що можу зазначити: питання координації діяльності антикорупційного підрозділу, відповідно до законодавства, яке забезпечує проведення відповідних перевірок осіб, що призначаються на посади держслужби в міністерстві, вирішує міністр. Очевидно, саме тому припис НАЗК про порушення вимог законодавства адресований саме міністрові. Запевняю, що жодного наказу про кадрові призначення не було видано без позитивних висновків антикорупційного підрозділу міністерства", - констатував держсекретар міністерства.

Зі свого боку він підтримав необхідність проведення внутрішнього службового розслідування в Міністерстві інфраструктури України із порушених у документі питань, що належать до компетенції державного секретаря.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА