15:35 18.10.2017

НБУ у вересні підвищив оклад правління до ринкового рівня

1 хв читати
НБУ у вересні підвищив оклад правління до ринкового рівня

Національний банк України у вересні підвищив розмір посадового окладу правління, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі центробанку.

"Протягом кількох років заробітна плата глави НБУ і членів правління залишалася незмінною, у кілька разів нижчою за середньоринкову заробітну плату членів правлінь комерційних банків України. Відповідно, оклади членів правління НБУ було підвищено до середньоринкового рівня", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба НБУ при цьому зазначила, що підвищення зарплати не стосується глави центробанку Валерії Гонтаревої, яка нині перебуває у вимушеній відпустці без збереження заробітної плати і написала президентові України заяву про звільнення ще в травні цього року.

НБУ також нагадує, що підвищення посадових окладів правління затверджено рішенням Ради НБУ.

"Згідно із законом "Про НБУ", заробітна плата глави та його заступників встановлюється відповідно до Методики визначення заробітної плати глави та його заступників, яку затверджує Рада. Зазначена методика встановлює, що посадовий оклад глави встановлюється на рівні, не вищому за середньоринковий розмір фіксованої заробітної плати голів правлінь банків України. Розміри посадових окладів заступників голови визначаються із застосуванням знижувальних коефіцієнтів", - йдеться в повідомленні.

Відповідні зміни в майновому стані заступників глави НБУ будуть відображені в їхніх деклараціях та оприлюднені на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА