16:35 19.10.2017

Співробітники НАБУ не допустили вильоту Розенблата до Німеччини

3 хв читати
Співробітники НАБУ не допустили вильоту Розенблата до Німеччини

 Співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) не допустили вильоту позафракційного народного депутата України Борислава Розенблата до Німеччини на лікування; в четвер, як очікується, суд має розглянути питання про застосування до нього запобіжного заходу.

"Розенблат повідомив НАБУ про те, що він має намір виїхати (за межі України - ІФ) і повернутися в неділю. Він не мав засобів контролю, йому повернули паспорти, а в "Жулянах" (аеропорту - ІФ), коли він уже був у літаку, детективи НАБУ зупинили літак і відібрали у нього документи, особисті речі та мобільний телефон", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат нардепа Олексій Шевчук.

За його словами, коли до аеропорту прибули адвокати, співробітники НАБУ повідомили їм про те, що в четвер, 19 жовтня, відбудеться засідання в Солом’янському районному суді м. Києва з обрання запобіжного заходу Б.Розенблату. "Вони взяли свого суддю Бобровника (Олександра Бобровника - ІФ) і вирішуватимуть питання про продовження запобіжного заходу", - сказав адвокат.

Він додав, що вважає такі дії НАБУ незаконними. За його словами, документи Б.Розенблата залишилися у співробітників Бюро, і нині нардеп прямує до суду для очікування початку засідання.

Крім того, О.Шевчук наголосив, що у нардепа з собою не було ні золота, ні коштовностей. "Ніяких коштовностей і золота при ньому не було, це фейк", - сказав адвокат, коментуючи повідомлення деяких ЗМІ про те, що співробітники НАБУ виявили у Б.Розенблата, який саме мав намір вилетіти до Німеччини, золото та діаманти.

Сам Б.Розенблат на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер написав, що особисто повідомив НАБУ про те, що планує на три дні виїхати за межі України, "хоча і не зобов'язаний був про це повідомляти", адже на сьогодні "відсутні будь-які заборони на його пересування"

"Додав до заяви копії квитків у дві сторони. Але в НАБУ свої закони і порядки. Свавілля продовжується", - написав нардеп

У свою чергу в НАБУ повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", що Б.Розенблата не затримували.

"Проходили слідчі дії, народного депутата не затримували", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в НАБУ в четвер.

Як повідомлялося, Б.Розенблат фігурує в так званій бурштиновій справі, відкритій за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) і ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

У червні поточного року директор НАБУ Артем Ситник розповів про схему незаконного видобутку бурштину, до якої можуть бути причетні нардепи Б.Розенблат і Максим Поляков (фракція "Народний фронт"). Сума одержаних хабарів перевищила 300 тис. грн.

Генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до парламенту подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт зазначених нардепів. 12 липня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності М.Полякова і Б.Розенблата, але проголосувала проти їх затримання та арешту.

18 липня Солом’янський райсуд Києва призначив Б.Розенблату заставу в 7 млн грн, поклав на нього зобов'язання носити електронний браслет, не відлучатися без повідомлення органів слідства з Києва та Житомира і здати всі закордонні паспорти. Покладені на депутата зобов'язання діяли до 12 вересня. 19 серпня Б.Розенблату продовжили запобіжний захід до 17 жовтня.

Як повідомив сам Б.Розенблат 24 липня, його сім'я внесла необхідну суму застави.

17 жовтня 2017 року народний депутат Б.Розенблат повідомив, що термін дії запобіжного заходу стосовно нього закінчився, але він і надалі сприятиме розслідуванню кримінального провадження, фігурантом якого він є.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА