19:36 19.10.2017

Суд у справі Януковича вивчив деякі відеоматеріали щодо подій у Криму в 2014 році, наступне засідання відбудеться 25 жовтня

2 хв читати
Суд у справі Януковича вивчив деякі відеоматеріали щодо подій у Криму в 2014 році, наступне засідання відбудеться 25 жовтня

Оболонський районний суд Києва переніс слухання справи за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді на 10.00 25 жовтня, як було визначено раніше графіком слухання справи.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні в четвер суд досліджував деякі відеоматеріали, представлені стороною держобвинувачення, - відеозаписи подій у Криму в лютому-березні 2014 року, зокрема відео камер спостереження Верховної Ради Криму, а також випуски новин українських телеканалів березня 2014 року, відео російських телеканалів і аматорські матеріали.

Після завершення перегляду відеозаписів суд переніс слухання справи на 25 жовтня.

Крім того, на засіданні суду державний адвокат В.Януковича Максим Герасько повідомив, що перебував у РФ, але не зміг зустрітися зі своїм клієнтом, і попросив суд компенсувати йому витрати на поїздку. Суд не задовольнив цього прохання, оскільки це не передбачено в законодавство.

Перед засіданням суду журналістам М.Герасько повідомив, що не зустрівся зі своїм клієнтом і, відповідно, не може повною мірою представляти його інтереси в суді. У зв'язку з цим він заявив про намір просити перерву в засіданні суду.

"Я не маю права діяти всупереч бажанням клієнта або не узгодивши з ним правову позицію. Тому неможливо продовжувати розгляд справи, доки правову позицію не буде узгоджено", - сказав адвокат.

Під час судового засідання М.Герасько зазначив, що загалом проведення спеціального судового розслідування вважає незаконним, не може узгодити свою правову позицію з В.Януковичем, а також заявив, що йому потрібен час для ознайомлення з матеріалами справи.

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко угледів у цій заяві "фактичне зловживання правом на захист", кілька разів поцікавився, чи захищатиме адвокат надалі В.Януковича. Отримавши відповідь адвоката, що той не може відмовитися від виконання своїх обов'язків захисника, суд визначив, що М.Герасько продовжує представляти захист В.Януковича та використовує для цього всі можливі способи.

Також між адвокатом і головуючим суддею була невеличка дискусія щодо можливості слухання справи після 18.00. М.Герасько просив перерви в засіданні суду о 18.00, посилаючись на Трудовий кодекс, але його прохання задоволено не було.

За графіком слухань справи наступне засідання після 25 жовтня призначено на 26 жовтня, на 10.00.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА