12:50 20.10.2017

НАБУ встановило нові обставини, через які підозру нардепу Полякову необхідно уточнити

2 хв читати
НАБУ встановило нові обставини, через які підозру нардепу Полякову необхідно уточнити

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) мають нові відомості в "бурштиновій справі", фігурантом якої є народний депутат України (фракція "Народний фронт") Максим Поляков, тому підозра стосовно дій парламентаря потребує уточнень.

"Під час розслідування детективи НАБУ встановили нові обставини, через які підозра потребує уточнень. Водночас наголошуємо, що їхній зміст не змінює позиції слідства щодо підозрюваного", - пояснили в прес-службі НАБУ агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

При цьому у Бюро зазначили, що НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) залишають незмінною свою позицію щодо кваліфікації злочину, в здійсненні якого підозрюють М.Полякова. Як і раніше, йдеться про ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (діяння, предметом якого була неправомірна вигода в особливо великому розмірі, вчинена посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Раніше М.Поляков заявив, що з нього зняли обвинувачення у вимаганні хабара.

У ЗМІ з посиланням на представника САП з'явилася інформація про те, що з М.Полякова знято обвинувачення у вимаганні неправомірної вигоди, а інкримінується одержання хабара.

Як повідомлялося, М.Полякова підозрюють у скоєнні дій, передбачених ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП 19 червня 2017 року затримали сімох осіб, причетних до вимагання й одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. Слідство встановило, що затримані, діючи в інтересах народних депутатів М.Полякова і Борислава Розенблата, отримали від представника іноземної компанії хабар на загальну суму понад $300 тис. за підготовку ними законопроектів у сфері видобутку бурштину та їх внесення до Верховної Ради для ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 21 червня вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народних депутатів М.Полякова і Б.Розенблата. ВР 11 липня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності М.Полякова, проте відмовила в наданні згоди на затримання та арешт.

21 липня Солом'янський райсуд Києва обрав М.Полякову запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 304 тис. грн і поклав на нього низку зобов'язань. Так, він зобов'язаний носити електронний засіб контролю, не покидати Києва та Умані (Черкаська обл.) без дозволу слідчого, прокурора або суду, здати всі свої закордонні паспорти.

25 липня парламентар вніс визначену судом заставу. Солом’янський районний суд Києва продовжив М.Полякову запобіжний захід на два місяці - до 17 жовтня. Крім того, залишається в силі застава, внесена за М.Полякова, у розмірі 304 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА