15:38 21.10.2017

На проїжджій частині біля будівлі ВР у наметах розміщуватимуться військові, цивільним запропонували перейти в Маріїнський парк

2 хв читати
На проїжджій частині біля будівлі ВР у наметах розміщуватимуться військові, цивільним запропонували перейти в Маріїнський парк

Учасники акції "За велику політичну реформу" вирішили зробити два наметових табори біля будівлі Верховної Ради: військовий і цивільний.

"Військові роблять військовий табір: закритий, з дисципліною і охороною, розташований в тому місці, де немає хорошого кута для снайперського прицілу. Ось ця територія для цього найкраща (на проїжджій частині вулиці Грушевського – ІФ). Цивільним ми пропонуємо розміщуватися в парку, як пропонує Національна поліція", – повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" народний депутат, один з активних учасників акції Єгор Соболєв (фракція" Самопоміч ").

Він зазначив, що на вулиці Грушевского учасники акції також будуть спілкуватися. "Тут залишається місце для спілкування, зустрічей, дискусій", – сказав Є.Соболєв.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на пл. Конституції і на вул. Грушевського біля будівлі ВР наразі перебувають понад 200 осіб.

На проїжджій частині залишається більше ніж 20 наметів, в Маріїнському парку – трохи більше. Ділянка дороги, як і раніше, перекрита. Охороняють територію з боку вулиць Липської та Шовковичної співробітники Нацгвардії та поліції. Всіх, хто проходить через територію табору, правоохоронці просять показати сумки, а також уточнюють, чи немає заборонених предметів.

Учасники акції в наметовому містечку займаються також в'язанням маскувальної сітки для АТО.

Як повідомлялося, у вівторок, 17 жовтня, під стінами Верховної Ради в Києві зібралося близько 4 тисяч осіб. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, зокрема: "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі, "Батьківщина", "Самопоміч", Громадянська позиція Анатолія Гриценка, "ДемАльянс", "Свобода" і Національний корпус. Серед вимог учасників акції – скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

19 листопада громадська організація "Реанімаційний пакет реформ", "Центр протидії корупції", "Громадянська платформа", "ДемАльянс", "Самопоміч" та інші заявили про наміри продовжувати протест "іншими методами" і пішли з наметового містечка під Радою. Водночас "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі ухвалив рішення продовжувати акцію під Верховною Радою. У наметах також вирішили залишатися прихильники депутатів від "Самопомочі" Єгора Соболєва та Семена Семенченка.

Поліція закликала мітингувальників прибрати намети з проїжджої частини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА