16:09 21.10.2017

СБУ спростовує причетність до спецслужби другого учасника смертельної ДТП у Харкові

2 хв читати
СБУ спростовує причетність до спецслужби другого учасника смертельної ДТП у Харкові

 Другий учасник ДТП зі смертельними наслідками, що сталася увечері 18 жовтня в центрі Харкова, водій автомобіля Volkswagen Touareg не є співробітником Служби безпеки України, заявив керівник прес-центру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

"Інформація, яка активно поширюється в українських і російських ЗМІ про участь 18 жовтня ц.р. у резонансній дорожньо-транспортній пригоді в центрі Харкова співробітника Служби безпеки України, не відповідає дійсності. Особа, що керувала автомобілем Volkswagen Touareg, не має причетності до СБУ", – написав В.Абдула на своїй сторінці у Facebook.

Цю інформацію підтвердили також кілька джерел у правоохоронних органах. За їхніми словами, водій Volkswagen Touareg – підприємець. За інформацією одного з джерел, чоловік займається торгівлею, іншого – обміном валют.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня на перехресті вул. Сумської та провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і хлопець), інших доправили до медзакладів.

ДТП розслідують за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок чого загинули кілька людей) КК України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Увечері 20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

Того самого дня народний депутат Михайло Добкін повідомив, що за кермом другого автомобіля перебував співробітник СБУ.

"Щодо трагедії в Харкові. Не в виправдання водія "Лексуса". Є інформація, що за кермом "Туарега" сидів діючий співробітник СБУ", – написав у Twitter М.Добкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА