14:31 23.10.2017

СБУ викрила агентурну мережу бойовиків "ДНР" у зоні АТО

1 хв читати
СБУ викрила агентурну мережу бойовиків "ДНР" у зоні АТО

Співробітники військової контррозвідки та управління Служби безпеки України в Донецькій і Луганській областях виявили в районі проведення АТО агентурну мережу так званого розвідувального управління республіканської гвардії "ДНР".

Як повідомляє в понеділок прес-центр СБУ, мешканка Донеччини отримала від куратора т. з. "ДНР" на прізвисько "Циган" завдання організувати збір секретної інформації в одній із військових частин, дислокованої поблизу лінії розмежування.

"Жінка встановила контакти з військовослужбовцями та пропонувала за гроші передавати документи та дані про місця дислокації підрозділів Збройних сил України. Терористи планували використати отримані відомості для диверсійних акцій та коригування вогневих ударів по українських позиціях", - йдеться в повідомленні відомства.

У СБУ поінформували, що жінка передала куратору кілька другорядних документів.

За інформацією спецслужби, "Циган" є бойовиком незаконних збройних формувань із 2014 року і має "нагороди" за участь у бойових діях проти сил АТО в Слов'янську та донецькому аеропорту.

"Після отримання інформації про можливість "заволодіти" документом з грифом "таємно", бойовик вирішив особисто перейти лінію розмежування, але його затримали разом з інформаторкою під час передачі даних на підконтрольній українській владі території", - йдеться в повідомленні.

"Цигану" оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Стосовно жінки відбуваються відповідні процесуальні дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА