15:55 23.10.2017

Муженко: 9 батальйонів ЗСУ підготовлені за стандартами НАТО і вже виконують завдання в зоні АТО

2 хв читати
Муженко: 9 батальйонів ЗСУ підготовлені за стандартами НАТО і вже виконують завдання в зоні АТО

У Збройних силах України за стандартами НАТО вже пройшли підготовку і виконують завдання в зоні проведення АТО на Донбасі 9 батальйонів, і наразі за допомогою військових ЗС США розпочали навчання військовослужбовці десятого батальйону, заявляє начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.

"Уже дев'ять батальйонів у нас підготовлено за такими стандартами, вони вже провели відповідні дії в зоні антитерористичної операції, і вже майже тиждень тому почав підготовку ще один батальйон у відповідності зі стандартами НАТО за допомогою американських військовослужбовців", - сказав В.Муженко в інтерв'ю Українській службі "Голосу Америки" (Voice of America) під час робочого візиту до США.

Він зазначив, що задеклароване українським керівництвом і визначене в Стратегічному оборонному бюлетені України завдання перейти на стандарти НАТО до кінця 2020 року є "дійсно амбітним завданням".

"Процес розпочався, він триває, ми переходимо на стандарти, відпрацьовуємо відповіді стандарти, але вже з урахуванням, серед іншого, українського бойового досвіду", - запевнив начгенштабу української армії.

Він також зазначив, що в перспективі потрібно буде опрацювати питання стандартів не лише на рівні підрозділів рівня взвод, рота, батальйон, "але і перейти до оперативних стандартів із відпрацювання взаємодії, сумісності таких органів військового управління як оперативні командування, органів оперативно-стратегічного рівня - видів збройних сил і принципів стратегічного органу управління - Генерального штабу".

Як повідомлялося, 18 жовтня перший заступник міністра оборони України Іван Руснак повідомив, що за стандартами НАТО пройшли підготовку 8 батальйонів ЗС України. І.Руснак також зазначив, що до згаданих ним серед підготовлених за стандартами Північноатлантичного альянсу підрозділів ЗС України не входить українська частина спільної українсько-польсько-литовської бригади (УкрПолЛітбріг).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА