13:27 24.10.2017

НАЗК внесло припис Кличку стосовно гендиректора "Київзеленбуду"

2 хв читати

Національне агентство України з питань запобігання корупції (НАЗК) ухвалило рішення про внесення припису київському міському голові Віталієві Кличку про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів й інших порушень закону.

Як пояснює НАЗК на сторінці у Facebook у вівторок, припис внесено стосовно генерального директора Київського комунального об'єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста ("Київзеленбуд") Михайла Наконечного.

"За результатами виявлення порушень департаментом моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції НАЗК встановлено, що генеральний директор "Київзеленбуду", будучи посадовою особою юридичної особи публічного права, порушив вимоги частини 1 статті 36 закону України "Про запобігання корупції", а саме - не передав належні йому підприємства та корпоративні права - ТОВ "Київська свічкова фабрика" - в управління іншій особі", - інформує НАЗК.

В агентстві зазначили, що призначений на посаду 31 серпня 2016 року чиновник мав протягом 30 днів після призначення зробити це, проте не зробив, чим вчинив правопорушення, пов'язане з корупцією.

З метою усунення виявлених порушень НАЗК вимагає провести щодо М.Наконечного службове розслідування та розглянути питання щодо притягнення його до відповідальності.

Припис НАЗК є обов'язковим до виконання. За невиконання цього припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП. Про виконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації має повідомити НАЗК протягом десяти робочих днів з дня його одержання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА