14:24 24.10.2017

Саакашвілі може бути екстрадований, - Луценко

2 хв читати
Саакашвілі може бути екстрадований, - Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє про відмову Державної міграційної служби в наданні екс-президенту Грузії, екс-голові Одеської обладміністрації, лідеру партії "Рух нових сил" Міхеїлу Саакашвілі статусу біженця.

"У нас є новина. Якщо раніше я заявляв, що Саакашвілі має статус, який унеможливлює його депортацію або його екстрадицію будь-яким чином, то зараз Державна міграційна служба відмовила йому в статусі біженця, по якій він написав заяву, і пан Саакашвілі, як завжди , в суд з оскарженням цього рішення не звернувся ", - сказав Ю.Луценко журналістам в Києві у вівторок.

Таким чином, за його словами, "відсутні будь-які спеціальні обставини", які могли б унеможливити депортацію або екстрадицію М.Саакашвілі. "І Державна міграційна служба знає про це напевно", - наголосив Ю.Луценко.

Як повідомлялося, в липні президент України Петро Порошенко позбавив М.Саакашвілі, який на той час перебував за кордоном, українського громадянства.

5 вересня заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов заявив, що Міністерство юстиції України отримало запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу М.Саакашвілі.

10 вересня М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні прибічників, які фактично прорвали кордон, і відтоді перебуває в Україні. Після цього він звертався до Державної міграційної служби про отримання статусу особи, яка потребує додаткового захисту, що є підставою для відмови в екстрадиції в іншу країну.

13 жовтня М.Саакашвілі заявив, що його юристи мають намір зайнятися подачею позову до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) про незаконність позбавлення його громадянства України найближчими тижнями. Він наголосив, що не відмовляється від наміру подати такий позов, і зазначив, що загалом на подання позову в нього було 6 місяців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА