15:04 24.10.2017

Космічні відомства України і Канади готують підписання двостороннього документа про співпрацю

2 хв читати
Космічні відомства України і Канади готують підписання двостороннього документа про співпрацю

Космічні відомства України і Канади планують закріпити плани партнерства на світовому космічному ринку підписанням двостороннього Меморандуму про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері дослідження і використання космічного простору в мирних цілях, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" поінформоване джерело в космічному секторі.

За його даними, документ заплановано підписати в рамках запланованого на жовтень офіційного візиту до Канади прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

"На сьогоднішній день українська і канадська сторони вже завершили відпрацювання та узгодження проекту документа, який заплановано підписати в рамках запланованого на кінець жовтня візиту до Канади глави українського уряду", - уточнило джерело.

Як зазначив співрозмовник агентства, сьогодні Україна і Канада відпрацьовують плани розширення перспективного партнерства на світовому космічному ринку. "Документ покликаний забезпечити правову основу для розвитку співробітництва між українськими та канадськими компаніями в космічній сфері, а також забезпечити якісну реалізацію проектів та ініціатив, що становлять взаємний інтерес для науково-технічної та промислово-інвестиційної діяльності обох країн у цій сфері", - сказав він.

Як повідомлялося, в березні канадська Maritime Launch Services Ltd. (MLS) озвучила плани із будівництва в канадській провінції Нова Шотландія стартового комплексу для комерційних запусків супутників на низьку навколоземну і сонячно-синхронну орбіти за допомогою української ракети-носія (РН) "Циклон-4М" розробки ДКБ "Південне" (Дніпро). Перший запуск за проектом, який заплановано реалізувати на комерційній основі, заплановано на 2020 рік.

Крім того, Україна також планує на найближчий час запуск побудованого в рамках укладеного у 2009 році контракту з канадською MacDonald Dettwiler and Associates (MDA) першого супутника національної супутникової системи зв'язку (НСС) "Либідь". Спочатку запуск "Либіді" був запланований на 2012 рік, терміни запуску неодноразово зміщувалися з різних причин.

Візит української урядової делегації на чолі з прем'єром В.Гройсманом до Канади заплановано на кінець жовтня. За даними канадської сторони, зустріч прем'єра Канади Джастіна Трюдо і В.Гросмойна запланована на 31 жовтня в Оттаві.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА