11:24 26.10.2017

Україна передала до ЄСПЛ нові документи за позовом проти РФ щодо дій на Донбасі - Петренко

2 хв читати
Україна передала до ЄСПЛ нові документи за позовом проти РФ щодо дій на Донбасі - Петренко

 Україна в рамках справи проти Росії подала до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) пакет нових документів щодо подій на Донбасі у 2014 році, повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Я вперше це озвучую, але кілька днів тому у другій справі (друга справа - справа Донбасу, а саме - викрадення дітей-сиріт та вивезення їх до РФ) ми подали велику юридичну позицію (тобто це було зобов'язання країни як заявника) більш ніж з сотнею свідчень свідків. Тим самим ми закрили свою юридичну частину за нашою заявою в зв'язку з подіями на Донбасі в 2014 році. у Росії практично немає вагомих аргументів і фактів щоб цю інформацію спростувати", - заявив глава Мін'юсту в ефірі телеканалу NewsOne.

П.Петренко нагадав, що у першій справі "Україна проти Росії" із захоплення Криму українська сторона подала і ЄСПЛ прийняв юридичну позицію зі показаннями 50 свідків і великої кількості документів і відеоматеріалів.

"Зараз ми очікуємо від суду процесуального графіку, коли буду слухання, коли буде допит свідків, коли буде рішення", - зазначив міністр.

Крім того, глава Мін'юсту розповів, що всі компанії, які отримують відсотки від будівництва Керченського мосту, потраплять під міжнародні санкції.

"Усі факти і обставини щодо Керченського мосту використовуватимуть не лише в справах, які стосуються Європейського суду з прав людини, а й в інших справах, наприклад, у Міжнародному суді ООН. Плюс це вагомий аргумент для санкцій. Всі компанії, які отримують хоча б копійку від будівництва цього мосту, є потенційними клієнтами для міжнародних санкцій", - резюмував П.Петренко.

Як повідомлялося, станом на 1 червня 2017 року Україна подала п'ять позовів стосовно РФ до ЄСПЛ про події в Криму і на сході України і підготувала до подання документи за шостим позовом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА