11:59 26.10.2017

Прокуратура проводить обшуки в екс-керівників банку "Капітал"

2 хв читати
Прокуратура проводить обшуки в екс-керівників банку "Капітал"

Головна військова прокуратура проводить обшуки в екс-керівників банку "Капітал", через який здійснювалося незаконне відшкодування ПДВ, забезпечувалося функціонування так званих "податкових майданчиків" і переказ грошей на банківські рахунки, підконтрольні екс-міністру доходів і зборів України Олександру Клименку , повідомила Генеральна прокуратура України в соцмережі Facebook.

"У четвер, 26 жовтня, слідчі Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України на підставі відповідних дозволів суду проводять обшуки за місцем проживання осіб, причетних до керівництва банку" Капітал "і місцем розташування офісних приміщень, що використовуються бізнес-структурами кінцевого власника цього банку в бізнес- центрі "Гулівер", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, в рамках досудового розслідування встановлено, що протягом 2011-2013 років завдяки цьому банку здійснювалися грошові перерахування, спрямовані на незаконне відшкодування ПДВ, функціонували так звані "податкові майданчика" і забезпечувався переказу грошей з іноземних держав на банківські рахунки підконтрольних О. Клименку підприємств (група "Юнісон").

У рамках досудового розслідування, що здійснюється Головною військовою прокуратурою в кримінальному провадженні за підозрою О.Клименка в участі в організованій екс-президентом України Віктором Януковичем злочинній організації, вчиненні в її складі тяжкого злочину в сфері службової діяльності, що завдала матеріальної шкоди державі у великих розмірах і в скоєнні в 2011-2017 роках легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом організованою групою в особливо великих розмірах, на причетність до здійснений О.Клименком злочинів перевіряються колишні посадові особи банку "Капітал" і його кінцевий власник, який, окрім українського громадянства, має громадянство Ізраїлю.

У повідомленні зазначається, що завдяки тісній співпраці з департаментом захисту економіки Національної поліції України, слідство встановило місцезнаходження значної частини нібито знищеного серверного обладнання банку "Капітал" і отримано беззаперечні докази функціонування злочинної організації.

Слідчі Головної військової прокуратури також проводять обшук за місцем проживання колишнього керівника Київського відділення банку "Капітал", який є батьком одного з народних депутатів України.

"Зазначені обшуки жодним чином не пов'язані з політичною діяльністю цього народного депутата", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та іншими статтями Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА