16:21 26.10.2017

Ситуація із затриманням НАБУ заступника міністра оборони Павловського неоднозначна і вже створила серйозні ризики процесу переозброєння ЗСУ

2 хв читати

В оборонному секторі України занепокоєні неоднозначною ситуацією із затриманням співробітниками Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) заступника міністра оборони з озброєнь Ігоря Павловського у зв'язку зі створенням нових серйозних ризиків поточному процесу переозброєння ЗС України.

Коментуючи затримання заступника міністра з озброєнь на прес-конференції з питань переозброєння ЗСУ в четвер у Києві, директор інформаційно-консалтингової Defense Express Cергей Згурець зазначив: "Ситуація, насправді, не є однозначною: те, що йому пред'являють, насправді, не відповідає дійсності. Як посадова особа, він діяв в умовах, в яких відбувалися тендерні процедури".

Водночас, наголосив військовий експерт, наслідки усунення І.Павловського з посади на час проведення слідства несуть серйозний негатив для обороноздатності держави і процесу переозброєння.

"На сьогодні зупинено багато проектів, які потребували підпису заступника міністра. Формат перегляду ДОЗ, низка великих контрактів і рішень зависли", - зазначив С.Згурець, уточнивши також, що у військовому відомстві на сьогодні "створений певний вакуум відповідальності", і наступники заступника міністра "поки що не хочуть брати на себе рішення".

"Через це ми втрачаємо низку ключових напрямів роботи (у рамках процесу переозброєння - ІФ)", - наголосив він.

Цю думку поділяють, зокрема, в ОПК, де вже безпосередньо відчули негативні наслідки цієї ситуації, акцентував експерт.

Як повідомлялося, 11 жовтня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримали заступника міністра оборони України І.Павловського та директора департаменту держзакупівель і постачань матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулєвича за підозрою в причетності до розтрати понад 149 млн грн держкоштів під час закупівлі палива для оборонного відомства. 18 жовтня Солом’янський райсуд Києва обрав І.Павловському запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, судове рішення оскаржив захист заступника міністра. Розгляд апеляції в Апеляційному суді Києва, за даними захисту, очікується до кінця жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА