17:12 26.10.2017

Доведення небанківської фінансової організації до неплатоспроможності карається позбавленням волі терміном 3-5 років - законопроект

2 хв читати
Доведення небанківської фінансової організації до неплатоспроможності карається позбавленням волі терміном 3-5 років - законопроект

Доведення небанківської фінансової організації до неплатоспроможності, тобто умисне, з корисливих мотивів, іншої особистої зацікавленості або в інтересах третіх осіб вчинення дій, що призвели до віднесення небанківської фінустанови до категорії неплатоспроможних, якщо це завдало великої матеріальної шкоди державі або кредитору, карається обмеженням волі або позбавленням волі терміном від трьох до п’яти років.

Внесення до Кримінального кодексу України такої статті (№218-2) закріплено урядовим законопроектом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідованого нагляду та відповідальності пов'язаних із фінансовими установами осіб", який пройшов погодження в Нацкомфінпослуг.

Як зазначено на сайті регулятора, законопроектом за такі дії також передбачено покарання у вигляді штрафу в розмірі від 5 тис. до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і позбавлення права обіймати певні посади терміном до трьох років.

При цьому зазначено, що матеріальна шкода вважається великою, якщо вона в 10 тис. і більше разів перевищує розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

Законопроектом також пропонується закріпити норму, згідно з якою фінансова організація може укладати договір з тією самою аудиторською фірмою не більше ніж сім років.

Аудиторська фірма зобов'язана попереджати органи нагляду про виявлення в період перевірки фактів виправлення показників фінансової звітності, а також про недоліки в роботі фінансової організації або групи, які можуть призвести до їх неплатоспроможності, зокрема значних втрата капіталу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА