19:55 28.10.2017

Глава поліції Каталонії визнав свою відставку

2 хв читати
Глава поліції Каталонії визнав свою відставку

Глава поліції Каталонії Хосеп Луїс Траперо визнав свою відставку і закликав співробітників регіональних правоохоронних органів до розуміння. Про це він написав у листі до своїх підлеглих, повідомляє El Pais.

"Я прошу вас бути відданими і приймати рішення тих, хто стоїть над нами, як ви і завжди робили", - сказав Траперо. Він зазначив, що отримав постанову про свою відставку. "Це не легко для мене, але я прошу вашого розуміння", - заявив колишній глава поліції, звертаючись до своїх співробітників.

У суботу, 28 жовтня, глава МВС Іспанії Ігнасіо Соід підписав розпорядження про відставку начальника каталонської поліції. Відомство зазначає, що звільнення Траперо пов'язано з проголошенням незалежності Каталонії.

У п'ятницю, 27 жовтня, прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив про усунення з посади глави Каталонії Карлеса Пучдемона і розпуск парламенту регіону. Крім того, глава іспанського уряду повідомив про те, що Траперо також буде відправлений у відставку. Управління поліцією Каталонії було передано МВС Іспанії.

Новим главою регіону стала віце-прем'єр країни Сорайя Саенс де Сантамарія. Пучдемон повинен перестати виконувати обов'язки глави Каталонії, інакше він буде звинувачений в узурпації виконавчої влади. За подібні дії передбачено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

У свою чергу, Пучдемон відмовився йти зі своєї посади. За його словами, указ іспанської влади про розпуск каталонського уряду спрямований проти населення регіону. Колишній глава Каталонії заявив, що регіон повинен продовжувати роботу, щоб побудувати "вільну країну". Він підкреслив, що звільнити його може тільки регіональний парламент, який і обрав його главою.

У четвер, 27 жовтня, парламент Каталонії проголосував за незалежність від Іспанії У свою чергу, сенат Іспанії схвалив запит уряду на припинення статусу автономії регіону. Він був переведений під пряме управління Мадрида.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

На фронті за добу було 106 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 31 атаку окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА