15:42 30.10.2017

Колишній глава Каталонії Пучдемон перебуває в Брюсселі

2 хв читати

Колишній глава Женералітату Каталонії Карлес Пучдемон перебуває в столиці Бельгії Брюсселі, повідомила в понеділок іспанська газета "Періодика".

Ще низка іспанських ЗМІ повідомили, що отримали від влади Іспанії підтвердження інформації про перебування К.Пучдемона на території Бельгії.

У свою чергу газета "Вангуардія" повідомила, що разом із колишнім главою каталонського Женералітату в Брюссель прибули кілька колишніх членів його уряду.

Тим часом, бельгійський телеканал RTBF повідомив, що кілька джерел, зокрема й іспанське урядове, підтверджують раніше поширену інформацію про перебування К.Пучдемона в Брюсселі.

RTBF зазначає, що "Періодика" побачила в цьому візиті і передбачуваних переговорах з фламандськими керівниками потенційну зв'язок із заявою держсекретаря з питань надання притулку Тео Франкена, що входить до бельгійського федерального уряду від націоналістичної і сепаратистської партії "Новий фламандський альянс", про можливий притулок у Бельгії для К.Пучдемона.

Минулої неділі Т.Франкен заявив про готовність прийняти в Бельгії відстороненого каталонського президента і висловив сумнів у можливості для нього неупередженого суду в Іспанії, і цим викликав обурення прибічників Мадрида.

Прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель був змушений втрутитися в ситуацію. Він у своєму комюніке закликав Т.Франкена "не підливати олії у вогонь". Глава бельгійського уряду заявив, що питання притулку в Бельгії для відстороненого від влади каталонського лідера "не стоїть на порядку денному"

Раніше повідомлялося, що деякі члени Женералітату Каталонії, раніше відстороненого від роботи урядом Іспанії, в понеділок прийшли на свої робочі місця і виклали фотографії на підтвердження.

У свою чергу, К.Пучдемон в "Інстаграмі" опублікував фотографію з палацу Женералітат, підписавши її: "Доброго дня".

Уряд Іспанії надав членам уряду Каталонії час на те, щоб забрати особисті речі з державних будівель. Водночас Мадрид попередив каталонських чиновників, що якщо вони спробують продовжити роботу в своїх колишніх відомствах, проти них можуть висунути обвинувачення.

Уряд Іспанії наприкінці минулого тижня відправив у відставку регіональний уряд Каталонії і розпустив каталонський парламент, після цього Мадрид взяв на себе управління цим автономним співтовариством. Ці заходи були зумовлені оголошенням каталонським парламентом незалежності.

Заплановано, що управління Каталонією з Мадрида триватиме до грудневих виборів у цьому автономному співтоваристві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА