17:22 30.10.2017

Мін'юст зареєстрував наказ про підвищення тарифів на залізничні вантажоперевезення на 15%

2 хв читати
Мін'юст зареєстрував наказ про підвищення тарифів на залізничні вантажоперевезення на 15%

Міністерство юстиції України зареєструвало наказ Міністерства інфраструктури України, згідно з яким тарифи на залізничні вантажні перевезення в країні підвищуються на 15%, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" поінформоване джерело в галузі.

Таким чином, у разі публікації наказу, нові тарифи на залізничні вантажоперевезення можуть вступити у силу вже завтра, 31 жовтня.

Минулого тижня керівник ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов повідомляв журналістам, що рішення про підвищення тарифів на залізничні вантажні перевезення в Україні на 15% вступить у силу найближчими днями.

"Наказ перебуває на фінальній стадії, пов'язаній з реєстрацією його в Міністерстві юстиції. Сподіваюся, в найближчі дні цей процес завершиться. Це формальності" - зазначив він.

На запитання, чи будуть підвищені тариф на 15% на всі вантажоперевезення або за видами вантажів по-різному Є.Кравцов відповів, що на зараз йдеться про підвищення тарифів на 15% для всіх вантажоперевезень.

"Це буде завданням для "Укрзалізниці"- змінити систему, пов'язану з різницею в класах вантажів. На сьогодні ми таких маємо чотири класи. Серед них є крос-субсидування між різними видами вантажів. Крім того, будемо впроваджувати систему автоматичної індексації на індекс цін товаровиробників . Це підхід відповідає зростанню економіки в державі", - додав Є.Кравцов.

Як повідомлялося, Державна регуляторна служба погодила проект наказу Мінінфраструктури про підвищення вантажних залізничних тарифів на 15%.

Раніше 13 вересня 2017 року Кабмін затвердив консолідований фінансовий план "Укрзалізниці" на 2017 рік у розрахунку підвищення тарифу з 1 жовтня на 22,5%.

Однак тоді Держрегуляторслужба запропонувала переглянути розмір підвищення тарифів на залізничні вантажні перевезення в країні. Таким чином, документ про 22,5% підвищення зазначених тарифів залишився неузгодженим.

Глава служби Ксенія Ляпіна за підсумками обговорення цього питання запропонувала бізнесу підготувати аналіз, а Мінінфраструктури - запропонувати той рівень підвищення тарифів, кошти від якого "Укрзалізниця" реально зможе направити на розвиток у поточному році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА