17:28 30.10.2017

На Дніпропетровщині відкрито 4 справи щодо порушень на місцевих виборах

2 хв читати
На Дніпропетровщині відкрито 4 справи щодо порушень на місцевих виборах

У Дніпропетровській області за спробу зірвати виборчий процес на місцевих виборах в об'єднаних територіальних громадах у неділю поліція затримала чотирьох осіб і відкрила чотири кримінальні провадження, пов'язані з виборчим процесом; загалом зареєстровано 26 заяв і повідомлень.

Як повідомив під час прес-конференції в. о. начальника Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області Олег Грозь, одразу три кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345, ч. 3 ст. 157 та ч. 4 ст. 296 відкрито за фактом нападу на виборчу дільницю в с. Майське Синельниківського району.

За його словами, загалом до Синельниківського відділу поліції було доставлено 24 людини, з них чотирьох затримали, всі вони жителі Дніпропетровської області. З ними наразі проводяться оперативно-слідчі дії, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Ще 20 молодих людей опитали. Під час слідства буде встановлено й вивчено роль кожного в цьому інциденті.

О.Грозь уточнив, що 29 жовтня близько 18:30 на виборчу дільницю в с. Майське Синельниківського району Дніпропетровської області зайшли 24 невідомі особи, які пошкодили майно, кинули димові шашки й намагалися пошкодити виборчу документацію, зокрема урни з бюлетенями. Поліцейським, які охороняли виборчу дільницю, вдалося відтіснити їх на вулицю, після чого зловмисники втекли на автомобілях.

"Під час нападу тілесних ушкоджень дістали троє співробітників поліції. Незважаючи на це, правоохоронці не дали нападникам можливості зірвати виборчий процес на дільниці - всі бюлетені збережено, комісія продовжила свою роботу", - сказав на прес-конференції в понеділок О.Грозь.

Він також зазначив, що під час оголошеного в області плану "перехоплення" були розшукані й доставлені до відділення поліції молоді люди, які пересувалися на семи автомобілів.

"Під час обшуку автомобілів було вилучено велику кількість зброї - 6 одиниць мисливської зброї, 2 газові пістолети, багато патронів, 4 бронежилети, складаний ніж, 2 дерев'яні бити, страйкбольна гвинтівка, 4 предмети, схожі на петарди, фрагмент металевої арматури, 3 пляшки з речовиною, зовні схожою на запальну. Всю зброю зареєстровано на чоловіків, які перебували в автомобілях. Щоправда, ця зброя перевозилася з порушенням правил", - зазначив О.Грозь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА