18:38 30.10.2017

В Чернівцях затримали членів ОЗУ, які виготовляли збували і переправляли до ЄС наркотики

2 хв читати
В Чернівцях затримали членів ОЗУ, які виготовляли збували і переправляли до ЄС наркотики

Правоохоронці в Чернівцях припинили діяльність організованого угруповання, що займалося виготовленням, збутом і контрабандою, зокрема до країн Європейського Союзу, психотропних і наркотичних засобів, повідомляє в понеділок прес-служба Держприкордонслужби України.

Прикордонники спільно з прокуратурою, поліцією і СБУ встановили, що дев'ять місцевих жителів виготовляли амфетамін в одному з дачних будинків на околиці Чернівців. Прекурсори, хімічні реактиви та інші необхідні речовини вони замовляли через поштові відправлення на підставну особу. "Щотижня зловмисники в підпільній" лабораторії "виготовляли близько кілограма амфетаміну. Частину виготовленого психотропу ділки відправляли контрабандою до ЄС через приватних перевізників", - йдеться в повідомленні.

Зловмисники також організували канал постачання на територію України забороненого лікарського засобу, до складу якого входять наркотичні речовини. Цей препарат разом з іншими наркотичними і психотропними речовинами - марихуаною, амфетаміном, екстазі - ділки реалізовували оптовим наркоділерам, які збували "товар" наркозалежним жителям регіону.

Правоохоронці одночасно провели затримання всіх членів угруповання. Під час обшуків їхніх помешкань вилучили амфетамін, наркомісткі таблетки, згортки з канабісом, прекурсори, записні книжки з "чорною бухгалтерією" та спецобладнання для виготовлення наркотиків.

"Крім того, у ділків виявлено самозарядний гладкоствольний карабін без дозвільних документів, бойові патрони різного калібру, шістсот грамів тротилу", - повідомили в прес-службі прикордонного відомства.

Учасникам організованого угруповання оголошено підозру за ч.2 ст.305 (Контрабанда наркотичних виробів) і ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА