21:01 30.10.2017

В результаті диверсійного нападу під Києвом загинула Аміна Окуєва

3 хв читати
В результаті диверсійного нападу під Києвом загинула Аміна Окуєва

Під час розстрілу невідомими автомобіля на залізничному переїзді біля селища Глеваха в Київській області померла доброволець АТО Аміна Окуєва і отримав поранення її чоловік Адам Осмаєв, повідомив радник глави МВС України, нардеп від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.
"Тільки що зупинилося серце патріота України Аміни Окуєвої. Її автомобіль був обстріляний з кущів на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області. В результаті отриманих поранень Аміна загинула. Адам Осмаєв отримав поранення, але буде жити. Я тільки що говорив з ним по телефону" , - написав А.Геращенко в своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в понеділок увечері.
За словами парламентарія, на місці НП працюють слідчо-оперативні групи поліції.
"Україна завжди буде пам'ятати і сумувати про свою прекрасну і чисту дочку. Приношу свої співчуття рідним і близьким Аміни. Кращою пам'яттю про неї буде справедлива відплата всім тим, хто був причетний до цього страшного вбивства", - написав А.Геращенко.
У свою чергу, радник глави МВС України Зорян Шкіряк також підтвердив інформацію про загибель А.Окуєвої і поранення А.Осмаєва.
"Зараз на місце події виїхав глава Національної поліції Сергій Князєв ...", - додав він у своїй сторінці в Фейсбук.
Як відомо, це вже не перший замах на А.Окуєву і А.Осмаєва.
Так, 1 червня 2017 року на учасників АТО А.Осмаєва і А.Окуєву, які служили в рядах батальйону поліції "Київ-2" стався замах у Києві. Нападник чоловік, який представився іноземним журналістом, заздалегідь домовився з подружжям про зустріч. "Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав з коробки пістолет Глок і вистрілив в груди Осмаєву. У відповідь Аміна зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів в стрілка", - йшлося в повідомленні поліції.
Обидва чоловіки були госпіталізовані з численними вогнепальними пораненнями в одну з лікарень Києва. Пізніше столичний суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом 60 діб без права внесення застави.
Станом на ранок 2 червня обидва постраждалих перебували в реанімаційному відділенні Київської міської клінічної лікарні №17, на штучній вентиляції легенів. За словами головлікаря лікарні Володимира Галіка, стан здоров'я А.Осмаєва і вчинившої на нього замах особи оцінювалося як стабільний з деякою позитивною динамікою. 8 червня А.Осмаєв виписався з лікарні.
26 вересня заступник голови Національної поліції України - начальник ГУ Нацполіціі в Києві Андрій Крищенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що кримінальне провадження про замах на життя А.Осмаєва і А.Окуєву готується до передачі в суд, і по ньому проходить тільки один обвинувачений. "Справа готується до передачі в суд, буде узгоджений обвинувальний акт", - сказав начальник поліції Києва.
За словами А.Кріщенко, в справі як і раніше тільки один обвинувачений. "Він відмовляється від усього, каже, що мало не його самого хотіли вбити. Але обставинами справи його слова поки не підтверджуються", - сказав керівник главку.
Відповідаючи на питання про те, чи є якісь передумови вийти на замовника злочину, А.Кріщенко сказав: "Ні, на замовників - немає. Версії відпрацьовуються, але поки що він один обвинувачений у справі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА