10:22 31.10.2017

А.Геращенко назвав основні версії вбивства Окуєвої

2 хв читати
А.Геращенко назвав основні версії вбивства Окуєвої

 Радник міністра внутрішніх справ України, народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко пов'язує вбивство лікаря, лейтенанта Збройних сил України Аміни Окуєвої із замахом на неї та її чоловіка Адама Осмаєва в червні цього року і переконаний, що замовники перебувають у РФ.

"Очевидно, що біда прийшла з території Російської Федерації. У червні цього року з Росії вже приїхав один кілер, який намагався застрелити Адама та Аміну, проте... його затримали. Він перебуває в СІЗО, на нього чекає суд і довічне ув'язнення.... Ті, хто прислали кілера в червні, ті самі зробили це і зараз", - сказав А.Геращенко в ефірі телеканалу "112.Україна" у вівторок.

За його словами, основних версій вбивства дві. "Це дії російських спецслужб, убивство з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації, створення атмосфери терору і жаху в Україні. А друга версія - це дії осіб, які перебувають на території Чеченської Республіки, це помста Адаму за те, що він пішов проти Рамзана Кадирова (президент Республіки Ічкерія, РФ - ІФ) та його оточення. Також розглядатимуться будь-які інші версії", - сказав депутат.

А.Геращенко розповів, що, за даними слідства, вбивць було двоє. "Судячи з усього, терористів було двоє. Один чекав на повороті з Одеської траси і давав сигнал другому, який сидів у кущах зі зброєю... Я впевнений, що ми їх також знайдемо, затримаємо, і вони також сидітимуть усе своє життя у в'язниці", - сказав радник глави МВС.

Він розповів, що А.Осмаев, який був разом з А.Окуєвою під час нападу, поранений у ногу, куля влучила йому в гомілку. Попри те, що раніше він та А.Окуєва відмовилися від державної охорони, тепер він перебуватиме під охороною, і надалі вона йому надаватиметься постійно.

На запитання щодо зв'язку вбивства А.Окуєвої із замахом на народного депутата Ігоря Мосійчука А.Геращенко сказав, що "слідство вивчає всі версії".

Як повідомлялося, в понеділок увечері внаслідок розстрілу невідомими автомобіля на залізничному переїзді біля селища Глеваха в Київській області померла доброволець АТО А.Окуєва й дістав поранення її чоловік А.Осмаєв.

У Національній поліції України підтвердили інформацію про загибель добровольця АТО А.Окуєвої, а також повідомили про введення плану-перехоплення "Сирена" в Київській та сусідніх областях з огляду на те, що сталося.

Голова Національної поліції Сергій Князєв увечері в понеділок заявив, що правову кваліфікацію вбивства А.Окуєвої даватиме слідча група. Але він не виключає, що це визнають як теракт. "Якщо людина мертва, то це вбивство. Не виключаю, що це теракт. Але нехай над цим працюють слідчі і прокурори", - заявив голова поліції в коментарі LB.ua.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА