13:18 31.10.2017

У РФ за підозрою в шахрайстві затримано екс-голову "Нафтогазу"

2 хв читати
У РФ за підозрою в шахрайстві затримано екс-голову "Нафтогазу"

 У Москві затримано екс-керівника Державного управління справами, екс-голову НАК "Нафтогаз України" Ігоря Бакая, пише інтернет-видання "Українська правда" у вівторок із посиланням на власні джерела.

За даними видання, екс-чиновника звинувачують у шахрайстві.

При цьому інтернет-сайт "ТСН" телеканалу "1+1" із посиланням на власні джерела у вівторок уточнює, що разом з І.Бакаем затримано також його помічника та бухгалтера. У замітці зазначено, що 31 жовтня помічника і бухгалтера відпустили зі слідчого ізолятора, а І.Бакай залишається під вартою.

"За даними джерел, екс-чиновника звинувачують у тому, що він обманним шляхом заволодів грошима сторонніх осіб. На нього є десять заяв від ошуканих, і серед них заява від російського мільярдера Алішера Усманова, який начебто позичив І.Бакаю $9 млн. Джерела повідомляють, що останнім часом І.Бакай жив, переміщаючись між ОАЕ та Москвою, і постійно позичав гроші у знайомих", - пише "ТСН".

Як повідомлялося, І.Бакай очолював Державне управління справами з жовтня 2003 по грудень 2004 року. Він покинув Україну в розпал президентських виборів 2004 року. У березні 2005 року колишній український високопоставлений чиновник отримав російський паспорт і, за його словами, посаду в державних структурах Росії.

На початку травня 2005 року Міністерство внутрішніх справ України оголосило його в міждержавний розшук з огляду на зловживання в його відомстві. І.Бакая обвинувачували в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем і перевищення службових повноважень).

Зокрема, І.Бакай фігурував у двох десятках кримінальних справ про тіньову приватизацію столичних і кримських готелів. При цьому його опоненти стверджували, що кримінальні справи умисно затягувалися.

Печерський суд Києва у 2006 р. ухвалив постанову щодо припинення розслідування, таке саме рішення в 2007 р. ухвалив і Апеляційний суд столиці.

Верховний Суд України 16 жовтня 2008 р. скасував постанови Печерського та Апеляційного судів Києва про закриття кримінальної справи стосовно І.Бакая у зв'язку із зловживанням службовим становищем і направив справу на новий розгляд до Печерського суду.

Печерський райсуд Києва у березні 2010 року закрив кримінальні справи стосовно екс-голови Держуправління справами І.Бакая.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА