15:06 31.10.2017

НАБУ проводить обшуки за місцями проживання фігурантів справи "про рюкзаки МВС"

2 хв читати
НАБУ проводить обшуки за місцями проживання фігурантів справи "про рюкзаки МВС"

 Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) наразі проводять обшуки за місцями проживання ймовірних фігурантів кримінального провадження про можливу розтрату коштів при закупівлі рюкзаків для МВС України

"У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП зараз здійснюють слідчі дії (обшуки) в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливої розтрати державних коштів при закупівлі рюкзаків Міністерством внутрішніх справ України. Обшуки проводяться за місцем проживання ймовірних фігурантів провадження", - йдеться в інформації, оприлюдненій у вівторок удень на офіційній сторінці НАБУ в соцмережі Facebook.

Раніше у вівторок міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у коментарі інтернет-виданню "Українська правда" повідомив, що НАБУ проводить обшуки в його сина Олександра. "Так, прийшли до сина з обшуками", - сказав міністр.

При цьому анонімні джерела видання повідомили, що обшуки ведуться в рамках розслідування справи про закупівлю МВС наприкінці 2014 і на початку 2015 року рюкзаків.

Водночас, як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у Харкові поліцейські оточили частину вулиці Мироносицької. Як розповіло агентству поінформоване джерело, близько 12.30 вівторка надійшов дзвінок від аноніма, що в будинку на вул.Мироносицька, 22 закладено вибухівку.

Як відомо, в цій будівлі розташована квартира сім'ї Авакова.

При цьому у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області кореспонденту агентства підтвердили, що перекриття вулиці пов'язано з перевіркою анонімної інформації про мінування, проте не уточнили, про який саме об'єкт йдеться.

Як повідомлялося, в 2015 році старший слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України відкрив кримінальне провадження за фактом можливих зловживань при закупівлі рюкзаків для МВС та Національної гвардії.

За даними ЗМІ, в лютому того ж 2015 року МВС уклало договори з ТОВ "Дніпровенд" на 5 тисяч рюкзаків вартістю 14,49 мільйонів грн і підприємцем Плігачевим на тисячу рюкзаків вартістю 2,1 млн грн. У червні 2015 року з'явилося журналістське розслідування про те, щоб рюкзаки придбані, через підприємства, підконтрольні Олександру Авакову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА