07:03 03.11.2017

СБУ затримала у Києві двох громадян Росії працюючих за завданням російських спецслужб

1 хв читати
СБУ затримала у Києві двох громадян Росії працюючих за завданням російських спецслужб

Співробітники Служби безпеки України викрили двох громадян Росії з завданням російських спецслужб по дестабілізації обстановки в Україні, повідомляється в прес-центрі СБУ.
"Оперативники СБ України встановили, що один з росіян почав активний пошук осіб, здатних за грошову винагороду організувати акції протесту, з блокуванням транспортних магістралей. За завданням кураторів він також планував організувати фейкове "наметове містечко" під Міністерством освіти і науки, нібито на знак протесту проти прийняття нового Закону "Про освіту", - йдеться в повідомленні.
Оперативники задокументували свідчення затриманого, після чого депортували його за межі країни за статтею за антидержавну діяльність.
Також співробітниками СБУ в Києві був затриманий ще один громадянин Росії, що тимчасово мешкав у Дніпропетровській області, який вночі 21 жовтня вчинив підпал автомобіля народного депутата України.
"Оперативники СБУ задокументували спроби придбання росіянином зброї і отруйних речовин. Під час підготовки до чергового злочину в столиці зловмисника було затримано. Правоохоронці вилучили у громадянина РФ бойову гранату і холодну зброю. В районі Південного залізничного вокзалу також виявлена ​​зроблена ним закладка з компонентами запалювання готовими до використання. Для полегшення реалізації своїх злочинних намірів іноземець використовував форму співробітника спецпідрозділу Національної поліції України".
Наразі по двох справах тривають слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА