15:12 03.11.2017

Київрада просить Раду запровадити контроль над хостеламі, обмежити їх розміщення в житлових будинках

1 хв читати
Київрада просить Раду запровадити контроль над хостеламі, обмежити їх розміщення в житлових будинках

Київська міська рада (Київрада) звернулася до Верховної Ради з проханням упорядкувати діяльність хостелів в Україні і розробити порядок контролю над їхньою діяльністю.

Відповідне рішення Київради №175 / 3182 опубліковано в газеті "Хрещатик" 3 листопада.

"Ситуація, що на ринку послуг тимчасового проживання в Київі та інших населених пунктах України ситуація на сьогодні видається загрозливою. Останнім часом почастішали випадки використання житлових приміщень як об'єктів тимчасового розміщення, так званих хостелів, міні-готелів, приватних гуртожитків, що, безумовно, призводить до порушення прав інших мешканців будинків, які проживають у суміжних з хостелами приміщеннях", - йдеться у зверненні.

Депутати Київради, зокрема, просять Раду визначити правовий статус хостелів і схожих об'єктів надання послуг тимчасового розміщення, розробити чіткий порядок реєстрації, розміщення та функціонування на території населених пунктів і, таким чином, виключити або жорстко регламентувати розміщення хостелів у житлових будинках.

Крім того, депутати просять ввести механізм контролю над діяльністю хостелів, розробити дієву систему штрафів та інших санкцій за порушення зазначеного порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА