17:04 03.11.2017

Директор НАБУ нарікає, що для забезпечення запобіжного заходу фігурантам "справи рюкзаків" немає електронних браслетів

3 хв читати
Директор НАБУ нарікає, що для забезпечення запобіжного заходу фігурантам "справи рюкзаків" немає електронних браслетів

Для забезпечення запобіжного заходу підозрюваним у "справі про рюкзаки МВС" наразі немає електронних браслетів, заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник у парламентському комітеті з питань запобігання та протидії корупції.

"Наразі в нас проблема в цій справі з тим, щоб знайти електронний браслет. Рюкзаки в нас є, а браслетів у нас немає", - сказав А.Ситник у п'ятницю під час слухань у профільному комітеті з питань функціонування НАБУ.

Після засідання комітету директор НАБУ сказав журналістам: "Браслетів наразі для того, щоб виконати рішення суду, МВС не має ... Ми намагаємося, але отримуємо відповідь, що браслетів немає. Рюкзаки - є, браслетів - немає".

Відповідаючи на запитання про те, що буде, якщо фігурант справи поїде з України, він сказав: "Не думаю, що він виїде з України".

"Але все-таки ми не маємо права закуповувати ці браслети: поліція нам їх не продає. Тому зараз виконати рішення суду ми особисто не можемо. Але ми спілкуємося з поліцією, щоб ці браслети все-таки були", - підсумував директор бюро.

А.Ситник категорично спростував будь-яку політичну складову в цій справі, висловивши подив у зв’язку з коментарями експертів у ЗМІ щодо підґрунтя цієї справи. "Жоден з експертів не хоче звертати уваги на фактаж", - сказав він, назвавши те, що відбувається, "політичними спекуляціями".

Він наголосив: "Підозри виходять не з політичної складової ... а обґрунтовані тим, що зібрано достатньо доказів".

"Ніякої політики. Зібрано докази - є підозра, немає доказів - немає підозри", - додав, у свою чергу, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Крім того, директор НАБУ наголосив, що відеозапис, на якому фігуранти справи домовляються про угоду, є допустимим доказом і проведений із дотриманням законодавства.

"Він є належним і допустимим доказом у цій справі. Але не єдиним", - додав він.

Як повідомлялося, двом особам, затриманим 31 жовтня в рамках розслідування так званої справи рюкзаків МВС, повідомили про підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Ідеться про екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря і сина глави МВС Арсена Авакова Олександра. Крім того, було затримано керівника IT-компанії Turboseo Володимира Литвина, який керує також фірмою, що за результатами тендера мала пошити партію рюкзаків для МВС.

Слідчі дії проводяться з метою з'ясування обставин, виявлених раніше детективами НАБУ під час розслідування кримінального провадження щодо розтрати понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014-го – на початку 2015 років. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробкою складських документів за поставленими рюкзаками.

Синові глави МВС О.Авакову Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, як і двом іншим фігурантам.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА