20:36 03.11.2017

АВЛУ вважає за необхідне розробити новий проект змін до настанови з належної виробничої практики фармаконагляду

2 хв читати
АВЛУ вважає за необхідне розробити новий проект змін до настанови з належної виробничої практики фармаконагляду

Асоціація "Виробників ліків України" вважає за необхідне зняти з розгляду проект наказу Міністерства охорони здоров'я України про внесення змін до настанови з належної виробничої практики фармаконагляду, оприлюднений для громадського обговорення і розробити новий документ, який не буде суперечити законодавству України.
Відповідна позиція викладена в тексті, оприлюдненому на сайті асоціації.
"Вважаємо, що запропонована до обговорення редакція проекту настанови прямо суперечить закону України "Про лікарські засоби", іншим актам законодавства і повинна бути повністю переглянута", - зазначено в документі.
Йдеться про неузгодженість норм, запропонованих проектом наказу, нормам чинного законодавства в частині проведення інспекцій, перевірок, аудитів, обов'язковості платежів за інспекційні ув'язнення.
Функції уповноваженого органу, зазначеного в проекті вказують на те, що такий орган відповідно до законодавства повинен мати статус центрального органу виконавчої влади, відповідно до чого, повинен створюватися не настановою, а законом.
Для деяких суб'єктів господарської діяльності реалізація окремих положень, передбачених проектом, є неможливою, а в деяких випадках може привести до призупинення дії реєстраційних досьє на лікарські засоби.
Крім того, низка норм, запропонованих даним документом є обов'язковою до виконання для країн Європейського Союзу та їх регуляторних органів, що є поза українською юрисдикцією.
"Подальше обговорення та опрацювання оприлюдненого проекту настанови є недоцільним через відсутність в Україні законного способу реалізації функцій, викладених у проекті", - зазначено в тексті.
У той же час в асоціації відзначають необхідність удосконалення нормативно-правового поля в сфері фармаконагляду в контексті наближення законодавства України до європейських норм.
"Вважаємо за необхідне підготувати новий проект настанови, в повній відповідності до законодавства України, повторно оприлюднити проект для громадського обговорення і створити нову робочу групу з метою залучення більш шірокого кола фахівців до обговорення", - зазначено в тексті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА