19:13 07.11.2017

Стажу роботи на посаді помічника судді не мають майже 60% кандидатів на посади суддів до місцевих судів

2 хв читати
Стажу роботи на посаді помічника судді не мають майже 60% кандидатів на посади суддів до місцевих судів

Більше ніж половина кандидатів (57%) від загальної кількості осіб, допущених за результатами відбіркового іспиту до подальшої участі в конкурсі з добору на посади суддів до місцевих судів, не мають стажу роботи на посаді помічника судді.

Про це повідомив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) Сергій Козьяков під час прес-конференції у вівторок.

За його даними, вік 603 учасників не перевищує 39 років, 88 кандидатів перебувають у віковій категорії від 40 до 49 років, ще дев'ять - від 50 до 58 років.

Кількість жінок у структурі становить 61% (429 осіб).

Максимальний результат був продемонстрований двома кандидатами, які в загальній сумі за два тести набрали по 139 балів зі 140 можливих. Мінімальний загальний бал, з яким кандидати увійшли до числа тих, кого допущено до подальшої участі в конкурсі, - 115 балів. При цьому кількість учасників іспиту, які набирали відповідний бал, становила 85 осіб, до переліку потрапив кандидат із найвищим результатом з права та найбільшим стажем роботи на посаді помічника судді.

Подальшим етапом конкурсу стане тестування морально-психологічних якостей, після чого учасники конкурсу пройдуть спецперевірку, за результатами якої ВККСУ перевірить інформацію про кандидатів, представлену 20 державними органами.

У свою чергу секретар кваліфікаційної палати ВККСУ Станіслав Щотка акцентував увагу на тому, що до етапу кваліфікаційного оцінювання буде допущено ще 410 осіб.

"Це юристи - кандидати з числа другого набору. Вони спеціальною нормою закону ("Про судоустрій і статус суддів" - ІФ) допущені одразу до складання кваліфікаційного іспиту, оскільки свого часу всі ці етапи вони вже проходили", - сказав С.Щотка.

Як повідомлялося, 3 квітня 2017 року ВККСУ оголосила процедуру додаткового набору кандидатів на посади суддів до місцевих судів. Відбірковий екзамен із визначення рівня володіння державною мовою та знання права був призначений ВККСУ на 31 жовтня.

Загалом на участь у додатковому наборі суддів до місцевих судів подало документи близько 5,3 тис. кандидатів. До відбіркового іспиту було допущено 4,525 тис. осіб, із них на тестування прийшли 4,128 осіб. Право на участь у процедурі донабору суддів до місцевих судів за результатами відбіркового іспиту згідно з рішенням комісії отримали 700 осіб із найкращими результатами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА