19:37 07.11.2017

НВО "Практика" передало ЗСУ партію бронеавтомобілів "Козак-2" MRAP-класу

2 хв читати
НВО "Практика" передало ЗСУ партію бронеавтомобілів "Козак-2" MRAP-класу

ПрАТ "НВО "Практика" (Київ) забезпечило виробництво та постачання Збройним силам України партії тактичних бронеавтомобілів MRAP-класу (Mine Resistant Ambush Protected) із підвищеною протимінною стійкістю "Козак-2".

Як повідомила Ліга оборонних підприємств України, поставлена в армію наприкінці жовтня партія з десяти бронеавтомобілів "Козак-2" виготовлена на замовлення Міністерства оборони.

"Це перша машина такого класу, прийнята на озброєння ЗСУ та замовлена Міністерством оборони України за всю історію незалежності нашої держави", - йдеться в повідомленні на сайті Ліги.

Як нагадують у Лізі, "Козак-2" випускається серійно з липня 2015 року, відтоді розпочато постачання бронеавтомобіля Нацгвардії та Держприкордонслужбі. У березні 2017 року "Козак-2" прийнято на озброєння ЗСУ.

"Козак-2" розрахований на перевезення до 15 десантників. Бронювання забезпечує захист від вогню зі стрілецької зброї відповідно до стандарту НАТО Stanag 4569 Level 2. Бойова маса - 15 тонн, вантажопідйомність неозброєної машини - 4 тонни. Машина оснащена турбодизелем Iveco потужністю 280 к. с. Бронеавтомобіль може оснащуватися 7,62 мм, 12,7 мм, 30 мм, 40 мм стрілецьким озброєнням, а також бойовим модулем із дистанційно керованим озброєнням.

За даними компанії, нині НВО "Практика" також готує просування нових модифікацій тактичного автомобіля MRAP-класу "Козак-2", зокрема "Козак-2М" із вільною підвіскою, десантний "Козак-2M-Д", розвідувальний "Козак-2M-Р", а також перспективного легкого бронеавтомобіля MRAP-класу для спецпризначенців "Козак-5". Базова модель "Козак-001" прийнята на озброєння Нацгвардії України в липні 2016 року.

ПрАТ "НВО "Практика" - лідер серед українських виробників броньованих автомобілів, працює на ринку з 1993 року, з 2014 року військовий автотранспорт є основною спеціалізацією компанії. Компанією розроблені та запущені у виробництво сучасні транспортувальники особового складу, штабні автомобілі, автомобілі вогневої підтримки, розвідувальні та патрульні машини, санітарно-евакуаційні автомобілі переднього краю, тактичні автомобілі MRAP-класу.

Із 2016 року ПрАТ "НВО "Практика" входить до складу неурядового об'єднання "Ліга оборонних підприємств України", що об'єднує понад 40 українських приватних оборонних компаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

У Боровій унаслідок авіаудару травмовані три людини - Синєгубов

Три громади Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

Ворог обстріляв 17 населених пунктів Херсонської області, поранено одну людину

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА