20:16 07.11.2017

Глава Мінфіну заявляє про відновлення ДФС перевірки дотримання ним податкового законодавства

3 хв читати
Глава Мінфіну заявляє про відновлення ДФС перевірки дотримання ним податкового законодавства

Глава Міністерства фінансів України Олександр Данилюк заявляє про відновлення Головним управлінням Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в Києві перевірки дотримання ним вимог податкового, валютного та іншого законодавства.
"Вчора отримав висновок ГУ ДФС в Києві за результатами моєї перевірки. Перевірку відновили, незважаючи на закриття справи Генеральною прокуратурою України (ГПУ) і на невідповідність цих дій нормам Податкового кодексу про обмеження на термін проведення перевірок", - написав він на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук".
При цьому О.Данилюк зазначив, що фіскальна служба відновила перевірку відразу після того, як він оприлюднив інформацію про зловживання в ГФС Києва на сотні мільйонів гривень і поставив завдання керівнику служби забезпечити проведення розслідування та відсторонити причетних.
Окрім того, глава Мінфіну звернув увагу на некомпетентність службових осіб ДФС, які складали акт перевірки.
"З одного боку, цілком очікувано, акт зняв усі питання щодо невідповідності моїх доходів і витрат ... Але, з іншого боку, були висунуті інші безглузді звинувачення. Виявляється, що в той час, як я постійно проживав з сім'єю за кордоном, працював і сплачував там податки, я повинен був, окрім цього, заплатити податки в Україні. Ну "не знають" в ДФС про угоду з уникнення подвійного оподаткування, резидентство і інших нюансах податкового законодавства", - написав О.Данилюк.
Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 18 липня ухвалив рішення про призначення ДФС позапланової документальної перевірки О.Данилюка з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 1998 по 2016 рр. Документ був прийнятий за клопотанням прокурора департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури в зв'язку з депутатським зверненням. Згідно з текстом визначення в реєстрі судових рішень, цей департамент здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від 4 липня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 Кримінального кодексу (умисне ухилення від сплати податків).
До цього народний депутат з коаліційної фракції партії "Народний фронт" Тетяна Чорновіл повідомила про подачу депутатського звернення генпрокурору Юрію Луценку з проханням розслідувати наявні, на її думку, істотні розбіжності між доходами і витратами О.Данилюка в 2010-2014 рр., коли він очолював координаційний центр з упровадження економічних реформ при адміністрації президента. "Міністр фінансів Данилюк фінансується Льовочкіним (екс-глава Адміністрації президента, зараз - народний депутат)", - заявила Т.Чорновіл на своєму персональному сайті.
У свою чергу глава Мінфіну категорично відкинув звинувачення в несплаті податків, пояснивши розбіжності між його доходами і витратами в 2010-2014 рр. своєю роботою в приватному бізнесі в попередні роки. Він оскаржив ухвалу суду, вважаючи незаконними дії прокуратури і судді, але одночасно попросив ДФС максимально швидко провести його податкову перевірку, щоб не створювати загрозу випуску єврооблігацій, переговорам з МВФ і бюджетного процесу.
О.Данилюк пояснив відкриття цієї справи опором, яке виявляється відомством у його боротьбі з різними силами.
Кримінальне провадження про повноту сплати податків міністром фінансів Олександром Данилюком закрито в зв'язку з відсутністю складу кримінального злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА