20:23 07.11.2017

Суд Парижа  вимагає повернути відібрану нацистами картину Піссарро

1 хв читати
Суд Парижа  вимагає повернути відібрану нацистами картину Піссарро

Паризький суд ухвалив повернути картину художника-імпресіоніста Каміля Піссарро "Збір гороху", яка була захоплена колабораціоністами під час Другої світової війни, сім'ї колекціонера Симона Бауера. Про це повідомляє газета The Times of Israel.

Колекція Симона Бауера була захоплена нацистами в 1943 році за посередництва співпрацюючого з Третім рейхом французького уряду Віші. Після війни Бауер повернув частину своєї колекції, однак картина Піссарро пропала.

На початку 2017 року нащадки колекціонера з'ясували, що подружня пара з США Брюс і Роббі Толл подарували полотно паризькому музею Мармоттан. З'ясувалося, що вони придбали її в 1995 році на аукціоні Christie's в Нью-Йорку за $ 800 тис.

Спадкоємці Бауера подали позов до суду, який був задоволений у травні 2017 року. "Вони вважають, що не їм платити за злочини режиму Віші", - заявив адвокат Толлі Рон Соффер. За його словами, подружжя не знало про долю картини, так як в аукціонному каталозі не вказувалося, що полотно було конфісковано.

Згідно з даними, представленим на конференції "Активи періоду Холокосту" в Чехії, з 650 тис. викрадених нацистами в роки війни творів мистецтва приблизно 100 тис. так і не були повернуті законним власникам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА