10:11 09.11.2017

НАЗК внесло припис керівнику апарату АП через порушення в деклараціях заступника голови департаменту з нацбезпеки

2 хв читати
НАЗК внесло припис керівнику апарату АП через порушення в деклараціях заступника голови департаменту з нацбезпеки

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) внесло припис керівнику апарату Адміністрації президента України Олексію Дніпрову у зв'язку з виявленими порушеннями в деклараціях заступника керівника Головного департаменту з питань національної безпеки і оборони АП Володимира Колесника.

"Національне агентство із запобігання корупції на своєму засіданні ухвалило рішення про внесення припису про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону керівнику апарату Адміністрації президента України Олексію Дніпрову. Припис внесено стосовно заступника керівника Головного департаменту з питань національної безпеки і оборонної політики Адміністрації президента України Володимира Колесника за результатами повної перевірки поданих ним декларацій", - йдеться в повідомленні на сайті НАЗК у четвер.

Нацагентство провело повну перевірку декларацій за 2015 і 2016 роки, поданих В.Колесником, і виявило порушення вимог пп. 2, 3, 5, 7 ч. 1 ст. 46 закону України "Про запобігання корупції". Зокрема, встановлено, що суб'єкт декларування не відобразив деяких відомостей про автомобілі, зареєстровані за ним і членом його сім'ї на праві власності, і про наявність корпоративних прав, а також вніс недостовірні відомості щодо окремих об'єктів нерухомості та отриманих доходів.

"Оскільки задекларовані недостовірні відомості відрізняються від достовірних на суму, меншу, ніж 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, зазначені порушення не містять ознак правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 366-1 Кримінального кодексу Україна", - пояснили в НАЗК.

Відповідно до припису, НАЗК вимагає вжити заходів щодо усунення декларантом порушень вимог закону України "Про запобігання корупції", провести службове розслідування для встановлення причин і умов, що сприяли порушенню, і розглянути питання про притягнення декларанта до дисциплінарної відповідальності.

Припис НАЗК є обов'язковим до виконання. За його невиконання керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену ст. 188-46 Кодексу України про адміністративні порушення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА