15:30 09.11.2017

У Варшаві готові прийняти українську делегацію від Консультаційного комітету президентів України та Польщі

2 хв читати

Польська сторона позитивно сприйняла ініціативу президента України Петра Порошенка щодо проведення надзвичайного засідання Консультаційного комітету президентів України та Польщі, Варшава готова прийняти українську делегацію для прояснення стану двосторонніх відносин, повідомляє в четвер "Польське радіо" з посиланням на канцелярію президента Польщі Анджея Дуди.

"Глава кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський позитивно сприйняв пропозицію української сторони у справі проведення найближчим часом зустрічі Консультаційного комітету президентів Польщі та України. Зустріч повинна допомогти прояснити найновіші рішення та події в польсько-українських відносинах", - йдеться в повідомленні радіо.

Канцелярія президента Польщі передала Адміністрації президента України інформацію про готовність до прийняття К.Щерським, який є співголовою Консультаційного комітету президентів Польщі та України з польського боку, в Польщі українського співголови комітету спільно з делегацією.

У президентській канцелярії зазначили, що це буде "наступна, після нещодавніх візитів до України віце-прем'єра польського уряду Петра Глинського та міністра закордонних справ Вітольда Ващиковського, нагода для представлення українській стороні очікувань щодо найважливіших питань польсько-українських відносин".

"Президент Анджей Дуда сподівається також на особисті кроки президента Петра Порошенка в контексті актуального стану двосторонніх відносин", - зазначили в канцелярії.

Як повідомлялося, П.Порошенко 8 листопада ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного комітету президентів України та Польщі з метою запобігання подальшій ескалації напруження між двома країнами.

"Резонансні заяви з боку представників офіційної польської влади на адресу України та її керівництва, що лунають останнім часом, викликають серйозне занепокоєння та не можуть залишатися без належного реагування. Задля зміцнення стратегічного партнерства між Україною та Республікою Польща та щоб уникнути подальшої ескалації напруги, усвідомлюючи необхідність вирішення будь-яких проблемних питань у двосторонніх відносинах виключно цивілізованим європейським способом, президент України Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного комітету президентів України та Польщі", - написав прес-секретар глави Української держави Святослав Цеголко в соцмережі Facebook 8 листопада.

С.Цеголко нагадав, що Консультаційний комітет є дорадчим органом, покликаним сприяти реалізації домовленостей між главами обох держав, спрямованих на поглиблення дружніх відносин між Україною та Польщею, який очолюють зовнішньополітичні радники президентів обох держав.

7 листопада президент Польщі Анджей Дуда заявив, що очікує, що президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Володимир Гройсман не допустять на важливі державні посади людей з антипольськими поглядами. За його словами, такі люди "не будують співпрацю між нашими країнами, вони її руйнують", тому вони "у великій політиці... не повинні з українського боку мати місця".

При цьому А.Дуда зазначив, що такі люди в українській політиці є: "На важливих посадах в Україні є люди, які практично мають відверто антипольські погляди, це неприйнятно".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА