16:49 10.11.2017

Гройсман пропонує ввести жорстку відповідальність за незаконне сприяння видачі водійських прав

1 хв читати
Гройсман пропонує ввести жорстку відповідальність за незаконне сприяння видачі водійських прав

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за необхідність посилення відповідальності за сприяння в незаконній видачі водійських прав, а також дачу і отримання хабара патрульним поліцейським.

"Що стосується відповідальності, вона повинна бути з двох сторін: повинна бути відповідальність водія за порушення правил дорожнього руху, але треба і зробити максимально жорстку відповідальність за сприяння видачі посвідчення водія, - ділкам, які беруть винагороду за ці речі", - сказав В. Гройсман у п'ятницю на засіданні уряду.

Також прем'єр зазначив, що необхідно визначитися з дефініцією "сприяння". "Напевно, і Мін'юст до цього підключиться, щоб всі ті, хто сприяють незаконному отриманню посвідчення водія, за гроші, несли кримінальну відповідальність.

"Спіймали правоохоронці - два роки. Тюрма, тому що ти своїми діями приводиш на дорогу людину, яка може бути небезпечною", - сказав В.Гройсман.

Крім того, він висловив припущення, що зі збільшенням розмірів штрафів за порушення ПДР може збільшитися спокуса надання хабара поліцейським і зацікавленість самого патрульного поліцейського в отриманні хабара.

"Друга позиція - за надання хабара і одержання хабара представникам патрульної поліції. Можливо, треба розширити і посилити цю відповідальність. Той, хто дає, має нести жорстку відповідальність", - сказав прем'єр-міністр.

При цьому В.Гройсман додав: "Ми маємо зберегти чистоту поліцейських рядів. Тому що підвищення штрафів може підштовхнути недобросовісних співробітників до таких речей".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА