12:41 13.11.2017

Ситник звинувачує владу України в спробі зупинити розслідування резонансних справ

2 хв читати
Ситник звинувачує владу України в спробі зупинити розслідування резонансних справ

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявляє, що владі не вдасться зупинити роботу НАБУ з розслідування гучних антикорупційних справ.

"На сьогодні треба бути наївним, щоб не розуміти, що ті справи, які ми розслідуємо, влада просто так не залишить і не пробачить. Починаючи з Мартиненка (екс-нардеп від фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко - ІФ), Насірова (відсторонений від виконання обов’язків глави ДФС Роман Насіров - ІФ) та закінчуючи останніми розслідуваннями щодо заступника міністра оборони та рюкзаків МВС", - сказав він журналістам у понеділок після відвідування Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

До НАЗК А.Ситника було запрошено для вручення протоколу про начебто вчинення ним адміністративного правопорушення, що полягає в тому, що він не надав деяких документів на вимогу НАЗК.

Директор Бюро розповів, що йдеться про те, що він начебто використовував юридичні можливості НАБУ у своїх особистих інтересах. Він зазначив, що коли НАБУ або його директор стають стороною якогось спору, тоді їхні інтереси представляє, на підставі доручення керівника НАБУ, представник юридичного управління Бюро.

"Чому зроблено висновок, що я використовував це в якихось особистих інтересах, мені невідомо. Це було представлення не моїх особистих інтересів, а інтересів директора НАБУ", - наголосив А.Ситник.

Він зазначив, що нині триває низка розслідувань, зокрема й стосовно голови НАЗК Наталії Корчак, але, на його думку, цей виклик його до НАЗК не є особистою ініціативою керівника агентства.

"Ми очікували такої реакції, чекали, що буде максимальна медійна атака, з використанням усіх підконтрольних ресурсів, таких як НАЗК. Тому я не виключатиму подальшого використання адміністративних ресурсів, підозр, арештів, зокрема особисто мене", - заявив директор НАБУ.

"Але я хочу звернутися до тих людей, які все це організовують: хлопці, можете тиснути скільки завгодно - ви нас не зламаєте!", - зазначив А.Ситник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА