14:13 13.11.2017

ВР може зробити Різдво за григоріанським календарем неробочим днем в Україні

2 хв читати
ВР може зробити Різдво за григоріанським календарем неробочим днем в Україні

Верховна Рада цього пленарного тижня має намір розглянути законопроект, згідно з яким пропонується визначити 25 грудня святковим та неробочим днем.

Згідно з порядком денним парламенту на найближчий пленарний тиждень, оприлюдненим на сайті Верховної Ради, відповідний законопроект (№5496 від 6 грудня 2016 року, включений до порядку денного 3 жовтня 2017 року під №2149) про внесення змін до Кодексу законів про працю народні депутати мають намір розглянути у вівторок.

Цим законопроектом автори пропонують до переліку святкових і неробочих днів в Україні додати 25 грудня - Різдво Христове.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в понеділок у парламенті голова комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький попросив внести на розгляд парламенту цей законопроект.

"Пропонується 25 грудня Різдво Христове зробити вихідним днем так само, як і 7 січня. Оскільки в Україні багато і римо-католиків і протестантів, які просять зробити цей день вихідним. І ми маємо підтримку зали", - сказав він.

На засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп у парламенті спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що включення законопроекту до порядку денного на вівторок обумовлене тим, щоб фракції змогли провести з цього приводу дискусії.

"Якщо під час вивчення на фракціях ми побачимо підтримку, ми в четвер його зможемо поставити в досить прохідну частину і без великого бурхливого обговорення ухвалити щодо нього рішення", - сказав він і висловив думку, що в разі досягнення консенсусу ініціатива може бути поставлена на голосування однією з перших.

Як повідомлялося, законопроект "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів" №5496 зареєстрований у парламенті 6 грудня групою з 23 депутатів.

"На сьогодні в Україні нараховується близько 11 тис. релігійних католицьких і протестантських громад, що складає близько 30% від усіх релігійних організацій України, що святкують Різдво Христове за Григоріанським календарем, тобто 25 грудня. Враховуючи зазначене, необхідно забезпечити права значної частини населення України на святкування Різдва того дня, який відповідає їхнім релігійним та світоглядним переконанням, і долучити цей день до числа офіційних святкових днів України", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

На думку авторів законопроекту, визнання 25 грудня офіційним святковим днем сприятиме об'єднанню та кращому порозумінню між християнськими релігійними громадами як в межах, так і за межами України, а також оптимізації святкування Різдва Христового та Нового року.

Як відомо, в Україні офіційний святковий день 7 січня - Різдво за юліанським календарем, яким користується православна і греко-католицька церкви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА