16:14 13.11.2017

НАЗК направило до суду протокол про адмінпорушення директора НАБУ Ситника

2 хв читати
НАЗК направило до суду протокол про адмінпорушення директора НАБУ Ситника

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) прийняло рішення про направлення до суду протоколу про адміністративне правопорушення стосовно директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника.

Як повідомляє в понеділок прес-служба НАЗК, таке рішення було ухвалено на позачерговому засіданні у зв'язку з невиконанням А.Ситником вимог агентства.

"Перебуваючи на посаді директора Національного антикорупційного бюро України, Артем Ситник в порушення ч. 4 ст. 12 закону України "Про запобігання корупції" надав з порушенням встановленого законом терміну запитувані в листі Національного агентства від 18.09.2017 копії документів та інформацію, а також надав їх не в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що запити були надіслані щодо надання А.Ситником довіреності на представлення його інтересів працівникам юридичного департаменту НАБУ.

Раніше цього дня А.Ситник прибув до НАЗК для вручення йому протоколу про начебто здійснення ним адміністративного правопорушення, що полягає в тому, що він не надав деяких документів на вимогу НАЗК.

Директор Бюро розповів, що йдеться про те, що він начебто використовував юридичні можливості НАБУ у своїх особистих інтересах. Він зазначив, що коли НАБУ або його директор стають стороною якогось спору, тоді їхні інтереси представляє, на підставі доручення керівника НАБУ, представник юридичного управління Бюро.

"Чому зроблено висновок, що я використовував це в якихось особистих інтересах, мені невідомо. Це було представлення не моїх особистих інтересів, а інтересів директора НАБУ", - наголосив А.Ситник.

Він зазначив, що нині триває низка розслідувань, зокрема й стосовно голови НАЗК Наталії Корчак, але, на його думку, цей виклик його до НАЗК не є особистою ініціативою керівника агентства.

"Ми очікували такої реакції, чекали, що буде максимальна медійна атака, з використанням усіх підконтрольних ресурсів, таких як НАЗК. Тому я не виключатиму подальшого використання адміністративних ресурсів, підозр, арештів, зокрема особисто мене", - заявив директор НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА