09:49 14.11.2017

США пропонують розширити зону присутності миротворців на Донбасі, збільшити чисельність і повноваження місії - джерело

2 хв читати
США пропонують розширити зону присутності миротворців на Донбасі, збільшити чисельність і повноваження місії - джерело

Американська сторона запропонувала розширити повноваження і зону присутності миротворців на Донбасі, заявив "Інтерфаксу" співрозмовник, знайомий із перебігом переговорів помічника президента Росії Владислава Суркова із спецпредставником США з питань України Куртом Волкером.

За його словами, в рамках зустрічі США запропонували доповнення до запропонованого Росією проекту резолюції з розміщення місії ООН на сході України. "Американська сторона, зокрема, запропонувала розширити зону присутності місії, не обмежуючись лише кількома постами на лінії зіткнення, а також збільшити її чисельний склад і розширити повноваження", - сказав співрозмовник.

За його словами, у сторін зберігаються розбіжності в розумінні концепції присутності місії ООН на Донбасі, проте є і точки дотику. "Тому вирішено роботу продовжувати. Загалом вона конструктивна. Можлива ще одна зустріч до кінця року в аналогічному форматі. Це питання обговорюється. Рішення поки що немає", - сказало джерело.

13 листопада в Белграді відбулася третя зустріч В.Суркова і К.Волкера, під час якої відбулося всебічне обговорення поточного стану справ у дипломатичній сфері щодо зусиль із припинення війни на Донбасі.

"Недивно, що Сполучені Штати та Росія мають різні концепції щодо шляхів досягнення миру, але ми продовжимо спільну роботу в цьому напрямі", - йдеться в їхній заяві, оприлюдненій на сайті посольства США в РФ.

"Необхідність поєднувати політичні заходи з заходами у сфері безпеки відповідно до Мінських домовленостей існувала завжди", - наголошується в ній.

"Обидві сторони згодні з тим, що необхідно осмислити сьогоднішнє обговорення і подумати про подальші шляхи вирішення цієї проблеми", - зазначено в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА