17:31 14.11.2017

Апеляційний суд розпочав розгляд скарги САП на рішення про запобіжний захід сину Авакова

1 хв читати
Апеляційний суд розпочав розгляд скарги САП на рішення про запобіжний захід сину Авакова

 Апеляційний суд Києва з півторагодинною затримкою у вівторок розпочав розгляд апеляції Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на рішення Солом’янського райсуду Києва про запобіжний захід фігуранту "справи рюкзаків" - сину глави Міністерства внутрішніх справ України Арсена Авакова Олександру Авакову.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні є прокурори та адвокати, сам Олександр Аваков, а також досить велика кількість журналістів.

Як повідомлялося, двом особам, затриманим 31 жовтня у рамках розслідування так званої справи рюкзаків МВС, повідомили про підозру в скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йдеться про екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря та сина глави МВС Арсена Авакова Олександра.

Пізніше детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру в скоєнні злочину третьому затриманому - керівнику IT-компанії Turboseo Володимиру Литвину, який також керує фірмою, яка за результатами тендера мала пошити партію рюкзаків для МВС.

НАБУ розслідує кримінальне провадження про розтрату понад 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014 - на початку 2015 років. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробленням складських документів щодо поставлених рюкзаків.

Олександру Авакову Солом’янський райсуд Києва 1 листопада обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, двом іншим фігурантам - такий самий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА