10:02 15.11.2017

Київ виключає можливість участі Росії в миротворчій місії на Донбасі, - Полторак

2 хв читати
Київ виключає можливість участі Росії в миротворчій місії на Донбасі, - Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак у рамках візиту до Ванкувера (Канада) обговорив із низкою іноземних колег ініціативу введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Як повідомляється на сайті Міноборони середу, зокрема, С.Полторак поспілкувався з міністром національної оборони Канади Харджітом Сейджановим.

"Ми виключаємо можливість участі Росії в майбутній місії. Вірю, що місія на Донбасі можлива і за підтримки наших міжнародних друзів. Заплановане вдасться втілити в життя", - висловив переконання український міністр.

За його словами, на зустрічі з канадським колегою обговорювалася тема введення миротворчої місії ООН на території Донецької та Луганської областей.

"Наш головний критерій - майбутня миротворча місія ООН з мандатом діяльності повинна бути розгорнута на всій тимчасово окупованій території, принциповою вимогою є забезпечення міжнародного контролю над частиною українсько-російського державного кордону в зоні конфлікту і виведення з території України всіх незаконних збройних формувань і підрозділів РФ, а також встановлення місією контролю за станом зберігання важкого озброєння", - пояснив С.Полторак.

Глава Міноборони України розглянув тему миротворців на Донбасі також із колегою зі Швеції Петером Хульквістом. Серед іншого вони обговорили майбутній візит глави оборонного відомства Швеції до України.

"Я задоволений, що Україна має підтримку з боку Швеції в питаннях, пов'язаних з планами із залучення миротворчої місії ООН на Донбас. Також я впевнений, що рішення оборонного відомства Королівства Швеція про приєднання до операції "Unifier" служитиме нарощуванню оперативних можливостей і досягненню сумісності з євроатлантичними стандартами", - зазначив С.Полторак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА