10:57 15.11.2017

Суд порушив справу про банкрутство авіакомпанії "Дніпроавіа"

2 хв читати
Суд порушив справу про банкрутство авіакомпанії "Дніпроавіа"

Господарський суд Дніпропетровської області 13 листопада порушив справу про банкрутство ПАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа"(Дніпро).

Згідно з повідомленням на веб-сайті Вищого господарського суду України, розпорядником майна призначено Вікторію Кундас, граничний термін заяви грошових вимог кредиторів до боржника - 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення.

Крім того, на сьогоднішній день компанія вже не має повітряних суден. Якщо раніше повідомлялося що деякі літаки перейшли до компанії "Роза вітрів", а у "Дніпроавіа" залишалося два літаки Embraer, то, згідно з реєстром повітряних суден, на 15 листопада біля компанії немає жодного літака, а у компанії "Роза вітрів" - сім Embraer- 145 раніше були в експлуатації "Дніпроавіа"

Як повідомлялося, цей же суд у вересні 2016 постановив за позовом "Укртатнафти" стягнути з "Дніпроавіа" заборгованість в розмірі 163 млн грн.

"Укртатнафта" експлуатує Кременчуцький НПЗ, проектною потужністю із переробки сировини 18,6 млн тонн на рік, номінальною - близько 7,3 млн тонн на рік. НАК "Нафтогаз України" належить 43,05% акцій "Укртатнафта", ще по 28% контролюють структури групи "Приват" і бізнесмена Олександра Ярославського.

"Дніпроавіа" здійснювала регулярні та чартерні авіарейси до країн Європи, Близького Сходу, СНД. Є одним з найбільших українських перевізників.

ФДМ наприкінці серпня 2009 року продав 94,572% акцій компанії ТОВ "Галтера". У результаті авіакомпанією через "Галтера" володіє група "Приват" бізнесмена Ігоря Коломойського.

Рішенням господарського суду за поданням Дніпропетровської обласної прокуратури 30 березня 2017 року вирішено 94,5% акцій ПАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа" списати на користь держави. Це питання надалі розглядають у судовому порядку.

Крім того, міністр інфраструктури України Володимир Омелян в липні повідомляв, що "Дніпроавіа" могла б зупинити роботу у вересні поточного року.

"Я вилітав із "Борисполя" в Бухарест на українсько-румунські переговори і до мене підійшов співробітник компанії і запитав, що буде з "Дніпроавіа". Після він повідомив, що у вересні компанія фактично закривається. Ми пережили таке з "АероСвітом", тепер переживаємо з "Дніпроавіа", коли замість того, щоб віддати державі борги, активи переводяться на "Розу Вітрів" а держава отримує дірку від бублика", - заявив тоді міністр.

За твердженнями деяких ЗМІ, авіакомпанія "Роза Вітрів" входить до сфери впливу групи "Приват". Водночас офіційно такої інформації не підтверджено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА