13:30 15.11.2017

На аукціоні в Женеві продано бриллиант вагою в 163 карата

2 хв читати
На аукціоні в Женеві продано бриллиант вагою в 163 карата

Кольє з коштовного каміння, центральним елементом якого є бездоганний безколірний діамант масою 163,41 карата, продано з аукціону Christie's Magnificent Jewels у Женеві за $34 млн.

За даними дому Christie's, діамант смарагдової огранки - найбільший камінь у своїй категорії, що будь-коли виставлявся на торги. Оцінна вартість становила $25 млн.

Як пише Forbes, асиметричне кольє створене ювелірами швейцарської фірми De Grisogono. Ліва сторона становить ряд із 18 діамантів смарагдової огранки, права - два ряди каплеподібних смарагдів: зелений колір, як стверджують автори, приносить удачу. Золоті зчленування і кріплення затемнені та приховані під шаром каміння.

Центральний діамант є частиною алмазу масою 404 карати, який було виявлено в лютому 2016 року на копальні Lulo в Анголі та який дістав назву "4 лютого". За даними австралійської компанії Lucapa, якій належить копальня, коштовний камінь завдовжки понад 7 см був найбільшим в історії Анголи і посів 27-ме місце в списку найбільших білих алмазів світу. Його викупив засновник De Grisogono Фаваз Груозі.

Огранка алмазу тривала 10 місяців за участю 10 професіоналів. У створенні кольє брали участь 14 ювелірів, що витратили понад 1,7 тис. годин.

Також на аукціоні Christie's було продано рожевий діамант "Великий Мазаріні" (Le Grand Mazarin), названий на честь першого власника - кардинала, дипломата і політика Джуліо Мазаріні. Діамант масою понад 19 каратів був знайдений у копальнях Голконда в Індії та відомий із XVII століття.

Дж.Мазаріні, що зібрав солідну колекцію рідкісних діамантів, заповідав свої скарби королю Людовику XIV. Після початку Французької революції королівські коштовності були розграбовані, частина з них вважається назавжди загубленою. Проте "Великого Мазаріні" досить швидко знайшли, і камінь прикрасив діадему, виготовлену для Марії-Луїзи Австрійської, другої дружини імператора Наполеона. У 1887 році, коли Франція, що виплачувала контрибуцію після поразки у війні з Пруссією, гостро потребувала грошей на тлі глибокої кризи, діамант було продано з аукціону разом з іншими коштовностями.

Експерти Christie's оцінювали "Великого Мазаріні" від $6 млн до $9 млн, його підсумкова ціна сягнула $14,5 млн.

Осінній сезон коштовностей у Женеві завершить аукціон Sotheby's у середу. Серед інших лотів на нього виставлено рожевий діамант, оцінений у $30 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА