14:49 15.11.2017

Кабмін схвалив стратегію інтеграції переселенців на період до 2020 року з можливістю пріоритетного права на соцжитло

2 хв читати
Кабмін схвалив стратегію інтеграції переселенців на період до 2020 року з можливістю пріоритетного права на соцжитло

Кабінет Міністрів України схвалив стратегію інтеграції внутрішньо переміщених осіб і впровадження довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року, яка передбачає можливість надання переселенцям пріоритетного права на отримання соціального і тимчасового житла.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу з умовою його доопрацювання Міністерством закордонних справ та Міністерством юстиції України.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зачитав це рішення серед ухвалених урядом на засіданні без обговорення.

Стратегія, проект якої має агентство "Інтерфакс-Україна", передбачає визначення ефективного механізму забезпечення житлом переселенців, чого планується досягти шляхом надання їм пріоритетного права отримувати соціальне і тимчасове житло.

Також планується використовувати кредитно-фінансові механізми для забезпечення переселенців постійним і доступним житлом; впроваджувати механізми зменшення податкових ставок і звільнення від оподаткування для операцій з надання в оренду фізичними особами житла переселенцям; створити належні умови для надання безоплатної правової допомоги в процесі оформлення договорів оренди житла.

Стратегія передбачає запровадження незалежної прозорої процедури підтвердження та перевірки права власності на житло, землю та інше майно, яке було залишене переселенцями, а також механізму оцінки матеріальної та моральної шкоди та компенсації шкоди, заподіяної внаслідок бойових дій і тимчасової окупації частини території України.

Крім того, стратегія передбачає запровадження з метою гарантії отримання соціальних виплат і пенсій можливості періодичної ідентифікації та здійснення контролю за місцем проживання або перебування переселенців в автоматичному режимі за допомогою електронного реєстру дозволів для переселенців на території проведення антитерористичної операції та інших даних СБУ, електронних реєстрів Державної прикордонної служби, Державної міграційної служби.

Міністерству з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України доручено за три місяці спільно з Міністерством соцполітики та іншими зацікавленими центральними органами виконавчої влади розробити проект плану заходів щодо реалізації цієї стратегії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА