15:54 15.11.2017

НАЗК подало до суду позов щодо заяв екс-співробітниці Соломатіної

2 хв читати
НАЗК подало до суду позов щодо заяв екс-співробітниці Соломатіної

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) подало до Шевченківського райсуду Києва позовну заяву щодо інформації, оприлюдненої екс-керівником департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганною Соломатіною, тому участь членів Нацагентства в засіданнях профільних комітетів парламенту до отримання рішення суду неможлива.

"З урахуванням отриманого Національним агентством 15 листопада листа від Комітету з питань запобігання корупції Верховної Ради України вважаємо, що комітет нині ввели в оману, оскільки громадянка Соломатіна не обіймає зазначену посаду керівника департаменту з 31 жовтня 2017 року. Звертаємо увагу, що її судження мають суто суб'єктивний характер, а інформація є недостовірною та має бути перевірена судом. Відповідну позовну заяву подано до Шевченківського районного суду Києва", - йдеться в повідомленні НАЗК у середу.

За таких обставин, зазначають в агентстві, участь членів НАЗК у засіданні комітету до отримання відповідного рішення суду і результатів розгляду НАБУ відкритого кримінального провадження неможлива.

У Нацагентстві запевнили, що вони відкриті до діалогу та співпраці з Верховною Радою, парламентськими комітетами, народними депутатами, з іншими органами державної влади. Проте діалог щодо заяв Г.Соломатіної з огляду на наявність кримінального провадження, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10 листопада поточного року, "є передчасним".

Як повідомлялося, 14 листопада Г.Соломатіна заявила, що перевірки е-декларування фальсифікуються, і попросила антикорупційні органи розслідувати факти неправомірних дій, а голову НАЗК Наталію Корчак відсторонити від виконання обов'язків на час розслідування.

Вона також повідомила, що написала заяву про звільнення з обійманої посади. Також заяви про звільнення з обійманих посад написали ще кілька осіб, зокрема керівники інших департаментів НАЗК. За словами Г.Соломатіної, нині вона на лікарняному, але їй відомо, що вже підготовлено наказ про її звільнення.

НАЗК заявило, що оприлюднені Г.Соломатіною дані не відповідають дійсності, через що агентство подасть позов до суду з вимогою спростувати озвучену інформацію.

За інформацією народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафи Найєма, два співробітники НАЗК мають намір у середу озвучити інформацію про фальсифікації та порушення під час перевірки агентством електронних декларацій активів політиків і чиновників на засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА