11:47 16.11.2017

ВР ухвалила закон про залучення інвестицій емітентами

2 хв читати
ВР ухвалила закон про залучення інвестицій емітентами

Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів)" №5592-д від 20 квітня 2017 року.

Зазначений законопроект із правками з третьої спроби підтримали 237 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

"Так склалося, що в Україні у формі публічних акціонерних товариств існують тисячі юридичних осіб. І з огляду на це вони зобов'язані виконувати зайві вимоги, тому що, по суті, ці організації не є публічними", - сказав народний депутат Павло Різаненко під час обговорення законопроекту.

Як він зазначив під час обговорення документа 15 листопада, в проекті закону вдосконалено статті стосовно оформлення, затвердження, публікації проспекту цінних паперів і терміну дії такого проспекту. Зокрема, скасовано оприлюднення проспекту цінних паперів у паперовій формі. Також удосконалено норми, що стосуються регулярної інформації про емітента. Знижено поріг розкриття інформації про власників голосуючих акцій приватних акціонерних товариств із 10% до 5%.

Як повідомлялося, однією з головних цілей зазначеного законопроекту названо зниження регуляторного навантаження на непублічні акціонерні товариства шляхом оптимізації обсягу розкриття інформації та демонополізації шляхів розкриття.

За оцінками НКЦПФР, нині мінімальні витрати ПАТ на розкриття інформації становлять близько 21 тис. грн на рік, тоді як у разі відмови від статусу ПАТ та ухвалення цього законопроекту вони скоротяться до 5,6 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА